close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Срам за историци, срам за интелигенция, срам за медии - родиха пълчища русофили
©
17:27 / 30.05.2022
290
Дезинтеграцията на българското общество изглежда неудържима. На  третия път през 2021 г. парламентарните избори показаха изненадващо (! ), че обществото ни е тежко фрагментирано и ценностно объркано. Беше  инсталирано политически хетерогенно парламентарно мнозинство и правителство, за да се избегнат четвърти, може би катастрофални. За зла участ Путинова Русия нахлу вероломно в "братска“ Украйна. Ужасната  война. Освен  всичко друго тя може да се превърне мигновено в ядрена, тоест в самоубийство на човечеството, пише социологът Георги Фотев-

Българското общество е поляризирано. Единият полюс казва на бялото черно и на черното бяло. Застават на страната на мракобесието. Оправдават и бранят агресора. Усукват. Не им мигва окото пред  зверствата. Опозоряват България. В името на мистериозна и сатанинска "справедливост“! Възроден е идеалът на  нацистите и комунистите: да смажем част от населението, за да е щастлива другата част. 

Само чрез миналото се озарява тъмното настояще. Срам за българските историци, които забулваха миналото. Срам за социални и хуманитарни учени, които лижеха и мажеха. Срам за продажната и суетна  българската интелигенция. Срам за училищата и университетите. Срам, голям срам за българските медии. Защото  България осъмна с пълчища политически русофили по никое време. 

Ще се обърка страната ни отново. Този път  за хиляда години. Необходима е интелектуална  революция в медиите. Тя трябва да се започне отвътре. Медийната революция да бъде подкрепена от гражданското общество и от държавата. Няма време. 

По своята същност (призвание) медията е незаменима социална форма за здравословна интеграция на обществото. Истинската медия е самоописание и саморазбиране на обществото. Медията е родена в Европа ценност. Тя  е закрилница на свободата като фундаменталната и върховна европейска ценност. 

Корумпираната (опорочената)  медия е лишени от същността си. Медиите днес  са изгубили в тревожна степен същността си. Те са зловреден политически хибрид. Те са станали политически агент, който за разлика от политическите партии е безотговорен пред политическото общество. Политическото  общество санкционира на избори политическите партии. Хибридният  политически агент (медия) изкривява подло политическото общество. Това е нетърпимо. Тук-и-сега  е мястото-и-времето на решителното "НЕ!“.

Печалното  поляризирано на българско общество е в много голяма степен  произведено от медиите в поквара. Медийната  революция е спасението. Неотложна и радикална реформа в националните медии.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.