close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Господин Чонов, това с "тенденцията" за левите завои е огромна глупост
©
14:15 / 07.10.2022
368
Само направо и надясно, никакви леви завои, забраняват се. От политическа гледна точка това е възхитителна идея.  Но лансирана от общинските капацитети по транспортни връзки се превръща в огромна глупост.

Светът е тръгнал само направо и надясно, но аз изглежда не съм разбрал. Новината съобщи Тодор Чонов, зам.-кмет по транспорта. Така той обясни защо няма да има ляв завой след пробива при Водната палата. Такава била тенденцията в Европа и света – да се ограничават левите завои, уточни господин Чонов.  Къде – в Индия и Пакистан ли? Сякаш общината разполага със световно проучване по въпроса, което е забравила да презентира на протестиращата общественост.

Пробивът под Водната палата е спорен проект, това е очевидно. Предимствата, ако има такива, ще се видят след завършването му. Но липсата на леви завои няма да е сред тях. И у нас, и по света кръговите кръстовища са с ляв завой, няма как иначе. А тенденцията е да се увеличават за сметка на регулираните със светофар кръстовища.

Господин Чонов брани безумието в този проект с някаква "световна тенденция“ за левите завои. Това е глупаво, господин зам.-кмет. Вместо да се занимавате със световните тенденции, обяснете простичко следното – ако идвате от Тунела и искате да слезете на "Марица Юг“ в посока Гребната база, какво точно трябва да  направите?

Сигурно ще ни кажете в края на следващата година, ако изобщо сроковете на пробива бъдат спазени. Може пък тогава да измислите някакъв ляв завой за измъкване.Съвпаданието, че по същото време ще избираме и кмет, е съвсем случайно.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.