close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Хартиената бюлетина излиза на улицата. БСП: Защо така са озверели ПП и ДБ? Има защо
©
13:47 / 17.11.2022
460
Няма да влизаме в зала, когато се гледат промените в Избирателния кодекс, заявиха от "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ на брифинг в парламента.

"Това е демонстрация на сила от ново мнозинство. БСП не просто върна бюлетина, видяхме ревизия на изборния процес. БСП показаха лоялност към ГЕРБ и ДПС“, отбеляза Христо Иванов.

"БСП трябва да знае, че ако тези решения се гласуват в зала, ние няма да влизаме в коалиционни преговори с тях независимо с кой мандат. Те имат избор, ако подкрепят тези решения и в зала, те заявяват на техните избиратели – ние се връщаме трайно в статуквото, там където цари задкулисието. Това послание да е ясно на всички българи, че демократичната общност няма да позволи това да стане задкулисно, тихо, никой да не разбере и техният вот да бъде подменен", отбеляза Петков.

"Видяхме много сериозна ревизия на целия изборен процес, без никакви обсъждания. Политическото значение на това е демонстрация на силата на ново мнозинство, готово да управлява или да проведе избори, които да спечели. БСП не намериха една тема, с която да покажат че няма да бъдат в това мнозинство. Цялата заявка за диалогичност беше хвърлена под влака", добави Христо Иванов.

Ние "Демократична България“ и "Продължаваме промяната“ искаме българските граждани да разберат, че докато са спали тази нощ беше проведена "нощта на хартиената бюлетина“. Коалицията зад тази хартиена бюлетина е ясна за всички. Миналите избори ги купиха, тези искат да ги откраднат. Ние няма да го позволим.

Това коментира Атанас Атанасов от "Демократична България.

Претенциите и заявките, които политическите сили дадоха на избирателите и тук от парламентарната трибуна за връщането на парламентаризма и диалогичност. Всички тези претенции станаха невалидни като задраскана бюлетина. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Много неща можеха да се случат в този парламент. Имахме достатъчно време да приемем нов бюджет, да се погрижим за българските граждани и за бизнеса. Всичко, което беше в приоритетите на хартиената мафия – да се мине с кални ботуши през Изборния кодекс, а ние се чудим защо е това бързане. Кой иска да отнеме гласа на българите и да подмени техния вот? Кой иска да заглуши гласа на българите в чужбина? Ние това няма да го позволим", допълни Гюров.

"Господин Борисов играе куклен театър“, констатира Петков, Омръзна ни да гледаме куклен театър! 

От ДБ обявиха протест срещу хартиената бюлетина утре пред парламента.

"Тон на истеричен разговор дадоха ДБ и ПП с декларацията от сутринта. Партиите, които си залепиха етикети "проевропейски" и "демократични", оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини. ПП ни лепнаха етикет "статукво" и се гнусят от него, но не се гнусят да гласуват със "статуковото ГЕРБ и ДПС" износ на оръжие за Украйна. Реакцията им буди съмнения за манипулация на машинния вот", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в НС след скандала, разразил се от приемането на хартиената бюлетина от правната комисия. 

БСП е шокирана от думите на Христо Иванов, че решението за закупуване на самолетите е "частно". "А въпросът за Изборния кодекс бил общосветовен.

На заявката за отказ от разговори на ПП с БСП Нинова отговори така. "Тяхна воля, ние не насилваме никого. Но да се знае отсега кой ще провали възможността за редовен кабинет, работещ парламент, спокойна зима, социални плащания и гаранция за икономиката - ПП и ДБ. Те блокират възможността за промяна на модела, срещу който се борят", подчерта тя. Според неяима лепене на етикети, плашене с протести и контрапротести.

"Призоваваме всички да се успокоим и да вземаме разумни решения с разумни аргументи. Щеше да е много хубаво, ако с такъв плам спорехме за детските надбавки, но не става... В социалната комисия отпадна от дневния ред гледането на Закона за семейни помощи на деца. Великите 16 социални предложения на ПП самоопроверга по този начин", посочи Нинова.

Според нея днешната новина е предложението на БСП парламентът да излезе с единна позиция за приемането на България в Шенген. "Днес декларация по тази тема бе приета без гласовете на ДБ и ПП", отбеляза лидерът на БСП.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.