close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Здравко Димитров обеща 12 нови детски градини. Но да бъдем коректни при броенето – дотук 2
©
12:35 / 08.10.2021
650
Сметките показват, че недостигът на места в детските ясли в Пловдив е 1000, а двойно повече в детските градини. Затова в предизборната си програма кметът Здравко Димитров твърде смело беше записал строителство на 12 нови детски градини – по две във всеки район. И общинската пропаганда работи упорито в тази посока – че обещанието ще бъде изпълнено. Има обаче една подробност – за нови започнаха да се броят и обновените стари градини.

Детските градини на ул. "Богомил" и бул. "Александър Стамболийски" ще бъдат завършени до края на годината и те са първите нови в мандата на Здравко Димитров. "Още в началото обещах, че ще изградим 12 нови детски градини“, повтори той при откриването на ДГ "Перуника“. Тя също беше записана към новите, а всъщност беше обновена сградата на ул. "Марагидик“ № 37А по ОП "Региони в растеж“.

През ноември миналата година стана ясно, че Пловдив получава финансиране за 7 обекта от общо 11-те си проекта, с които кандидатства по националната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски градини и училища. 

След финансираните обекти са две нови детски градини – за  8 групи в “Тракия", стойност на проекта – 2 999 500 лв.,  за 4 групи в район "Южен“, стойност 3 милиона лева.

Сметката дотук е две градини, които се довършват, и две, които са планирани.

В бюджета за тази година бяха предвидени 22 милиона лева за строителство на  градини и 5 милиона за ремонти. И отново фигурират двете незапочнати – в "Тракия“ и "Южен“.

В общината сигурно броят, че нови ще бъдат и ДГ "Чучулига“, която ще се преустройва за 562 000 лева, както и "Буратино“ за 687 000 лева. Един милион отива за ремонта за "Майчина грижа“. Бутат старата "Каменица" и правят нова. Добре, да я броим и нея. Пак не излиза сметката.

Това е положението дотук с обещаните 12 нови детски градини. Трябва да се построят още 10 в оставащите две години от мандата. Пловдив има нужда от тях и похвални са усилията да стигнем обещаната бройка. Но ако не обръщаме голямо внимание на празните предизборни обещания, поне да настояваме за коректност при броенето – 1,2.......
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.