close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Църковните лобита и приятелските кръгове прогониха арх. Балчева от общината
©
16:38 / 25.11.2021
824
Напускането на арх. Невена Балчева като зам.-кмет на община Пловдив не е добра новина. Въпреки че имахме диаметрално различни виждания за развитието и стопанисването на общинските имоти, тя бе изключително подготвен специалист, притежаващ необходимите квалификации и опит, коментира оставката независимият общински съветник Слави Георгиев.

Престоят й в общината бе съпроводен с огромен натиск от лобита и частни интереси, между които тя се опитваше да балансира. Не е тайна, че добрите специалисти познават всички вратички в законите. Разделянето на ресорите й между различни зам.-кметове е лошо управленско решение, което ще доведе до прогресивно увеличаване на лобизма и свръхконцентрация на власт в "момчето за всичко" Пламен Райчев, който не познава материята и няма нужната квалификация.

Ясно се видя на последното заседание на общинския съвет как главен архитект Ахрянов правеше неистови опити да обясни как няма да има застрояване до Ботаническата градина, когато всъщност точно това бе характерът и смисълът на предложението.

Всъщност, от тук нататък, кметаът Здравко Димитров вече изцяло владее община Пловдив, разполагайки на 100% с послушни зам.-кметове, които сляпо следват неговата воля и интереси. Нямайте съмнение, че арх. Балчева напусна под натиск. Победиха църковните лобита, приятелските кръгове и групите в общинския съвет, които си търсят рестото за подкрепата за 40 милионния заем от юли месец.

В крайна сметка, напускането на арх. Балчева показва, че е решила да запази честта и достойнството си, преди да е станало прекалено късно.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.