close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Каспаров: Украйна ще погребе Путин първо политически, а после и физически
©
18:29 / 20.04.2022
328
"Украинската война е повратна точка в историята. Това не е просто война, която, не се съмнявам, ще завърши с победа на Украйна и възстановяване на териториалната и цялост. Това е война, която обобщава, прави равносметка на някакъв период от развитието на човечеството", казва в интервю за украинското издание gordonua.com руският опозиционер Гари Каспаров.

"Тя ще ни принуди да преосмислим изобщо системата на отношения между държавите, между хората, как да построим инфраструктурата, не само икономическата, не само финансовата, но и социалната и политическата, отчитайки трагичния опит от тази страшна война", коментира той.

Той не е бил изненадан от нападението на Русия срещу Украйна. "Много пъти съм говорил за това. За мен нападението на Путин срещу Украйна беше предрешено. За мен беше съвършено очевидно, че Путин няма да спре, просто защото всичко, което той направи, му се размина: втората чеченска война, Грузия, анексията на Крим, бомбения килим над Алепо и другите сирийски градове. "Диктаторът никога не спира, докато не бъде спрян", това е правило на историята. И Путин не е изключение.

Тази безнаказаност ме убеди, че рано или късно ще опита да реши кардинално "украинския въпрос". А за Путин Украйна е това, което беше Полша за Сталин: някакво недоразумение на политическата карта, което трябва да бъде ликвидирано, за да бъдат реализирани геополитическите му планове", обяснява Каспаров.

Според него, сега Украйна може да бъде спасена от две неща: пълно нефтено ембарго и доставки на настъпателно въоръжение. 

"Винаги съм казвал, че Путин е екзистенциална заплаха за нашия свят, че това е човек от дълбокото минало. Човек, който си е въобразил, че може да обърне времето обратно. За него насилието е не просто възможен, а желан елемент на управлението и разпространяването на собственото влияние. Неговият идеал не е даже монархия, нещо повече е, представата за власт, неограничена от нищо и казва на целия свят: "Аз имам атомна бомба и вие нищо не можете да ми направите".

Русия сега повтаря войната, която фашизмът загуби. Но те (Русия - бел. ред. ) се оказаха на неправилната страна и още не са го разбрали", коментира Каспаров.

"За мен е очевидно, че той няма да умре в леглото си, освен ако не го отровят в собственото му легло. Мисля, че съдбата на Путин е предрешена. И съм почти сигурен, че това ще направи неговото обкръжение, когато ситуацията стане критична. Защото за Путин няма живот извън пределите на тази безгранична власт. Тази власт се крепи на неговата аура на непобедимост и безнаказаност, но войната в Украйна ще постави кръст на тази аура. 

Съвършено очевидно е, че Украйна ще погребе Путин първо политически, а после и физически".
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.