close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Маноле, добре са те изгонили, ако уважението към Народното събрание е в късите ти гащи
©
13:30 / 28.05.2021
741
Издателят Манол Пейков, депутат от разтуреното 45-о Народно събрание, не бил допуснат в сградата, тъй като се явил там по къси панталони. Той отишъл да си получи остатъка от майската заплата.

И ревна Манол – защо, облеклото неприлично ли ми е, имало някакъв етикет. И как така за един месец депутатстване пловдивският народен избраник не е разбрал, че има етикет. Сякаш е ходил на заседанията по шорти и потник, та сега се прави на изненадан.

Такива като Манол Пейков ревяха преди изборите, че парламентаризмът бил потъпкан и институцията загубила уважение. Затова там трябвало да има хора като него – образовани, умни, кресливи, истерични и да оправят положението.

И първата им работа е да влязат в сградата по къси гащи и джапанки, за да разбият стереотипите и да върнат уважението към Народното събрание.

Не става така, Маноле, колкото и да ревеш, колкото и да се правиш на оригинален с примери за облеклата на арабски шейхове и краля на Екваториална Гвинея – как щели да постъпят с тях. В този вид ставаш за плажа и са те посъветвали да ходиш там.

В държавни и общински институции не се влиза по къси панталони, както не бива и в банки, да не говорим за Народното събрание. Манол Пейков се чуди, че имало етикет. Не, казали са му да прояви повече уважение към сградата където работеше, а може и пак да работи.

Ако Манол толкова държи да не сваля късите панталони, може да се откаже от участие в листите за 11 юли и гордо да се разхожда по пловдивските улици както му харесва.    

Манол има идея и как да прецака Народното събрание .“За следващото си посещение тук да си ушия един килт по шотландски маниер, да туря една гайда под мишница (тракийска, без ручило) и да им заявя тържествено, че за моя древен източнорумелийски клан традиционното облекло е въпрос на чест и не подлежи на каквато и да е дискусия“.

Хубаво, уший каквото искаш, но не се мяркай по шорти в парламента. Някои могат да си помислят, че цялото ти уважение към парламентаризма е в късите гащи.

 


Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.