close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борислав Инчев: Да се промени наредбата за общинските жилища
©
13:36 / 25.01.2021
415
"Искаме по-стриктно спазване на процедурите от страна на местната власт. Административна и политическа воля не виждаме не само в сегашното, но и в предишното управление. Община Пловдив притежава към момента над 3500 жилища. Има квартали, в които общината има много жилища, но и такива, в които почти отсъства собственост", заяви на пресконфереция днес лидерът на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев.

"Прави ни впечатление, че има райони, в които има твърде голямо етническо разнообразие. Ние ясно виждаме, че те са едновременно забравени и силно толерирани от общината. Забравени - що се касае до поддръжка на сградния фонд, и толерирани - що се касае до забава на дължимите наеми и такси.

За случаи като този отговорността лежи изцяло на общината и съответния районен кмет. Апелираме да се предприемат своевременни мерки, когато има недобросъвестен наемател на жилищата. Община Пловдив трябва да се освобождава от силно амортизирани жилища.

Не виждаме смисъл наемът на подобно жилище да е между 20 и 50 лева, а след години то да бъде закупено на много по-ниска цена - общината генерира загуби по този начин. При месечен наем от 50 лева, а належащ текущ ремонт за 10 000 лева, простата математика показва изводите.

Смятаме, че в определени квартали и райони трябва да има актуализация на цените за наеми. Трябва и цялостна промяна в наредбата за общински жилища."


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.