close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов: Най-вероятно отиваме на избори
©
11:17 / 07.03.2024
802
Най-вероятно ще има предсрочни избори, каза пред журналисти в Букурещ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в конгрес на Европейската народна партия.

"Денков дойде, хвърли си оставката и си заминаха с кабинета, за да не участват в дебатите, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за оставката на кабинета, която беше гласувана в Народното събрание. "Питам моите коалиционни партньори така ли се основава правителство, така ли се отговаря на критиката?!

Ако няма радикални реформи в кабинета, регулаторите и съдебната система, ние няма да участваме, каза още Борисов. С това си поведение ни пратиха в ръцете на президента Радев, от него вече зависи всичко, добави той. 

"С такова единодушно гласуване да си замине този кабинет... До снощи бяха си изтеглили предложението. Сутринта внасят предложение. Не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента.

Защо е това надменно отношение? Ако няма радикални реформи в кабинета, в регулаторите и в съдебната система, ние няма да участваме. Но започваме с това, което управлява държавата. 

В момента играят само една игра - да излезе ГЕРБ, че е виновен. Ако са разделени двата избора (европейски и парламентарни) ще катастрофират".

Това каза Борисов. И допълни:

"Не искам да излизам виновен, затова съм изпратил дамски екип. Като започнат да се събират лидерите им на тумби, аз нямам работа на такъв панаир. Не искам да участвам в него. Те днес предопределиха как ще се развият нещата. Не виждам позитивно решение на този цикъл за ротацията".

Според Борисов до края на седмицата е трябвало да има преговори, а оставката да се подаде другата седмица, когато всички от управляващото мнозинство са там.

"Как да защитиш Тагарев, спортния министър, кадровика им Асен Василев, който всеки ден прави смени?! Други министри правят смени в полза на ДПС. Няма да бъде така. Те ги желаят, те ги провокират изборите. Просто искат да кажат - то заради ГЕРБ, защото искахме наравно министри с вас - да носим отговорност.

Че едва ли не ние сме против съдебна реформа. Всички в Европа знаят, че благодарение на нас и ДПС станаха реформите. Нямат възножност да говорят глупости по наш адрес в Европа", каза още Борисов. И попита риторично:

"Кое ми е по-важно - оставката на Ники или да изберем Урсула фон дер Лайен за кандидат?"

Борисов заяви още, че изход от тази ситуация няма:"Няма изход, избори и тогава пак. Изходът го приключиха днес". От друга страна все пак допусна, че в следващите дни ще има преговори.

"Те искат да си говорят с мен - не искам да участвам в говорилня. Аз ще отида, разбира се, но когато е готово", обясни Борисов.

И обясни какво, според него, искат "Продължваме промяната - Демократична България":

"Всички министри да са наши, да разделим регулаторите и си трай, че ние имаме да правим още някои неща - някоя рафинерия да купим, някоя телевизия да купим. Бих си траял, но партията не ги иска".
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.