close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов избрал умен, красив и многоезиков премиер
©
12:46 / 09.05.2023
146
"Ще има правителство! Ще предложа на останалите лидери безспорен премиер утре в парламента - за точния момент - точен човек", заяви с категоричен тон лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. 

"Ще излъчим премиер, който ще е гордост за България, поясни той и го описа: Умен, красив, интелигентен, многоезиков, много повече от "Промяната".

"Тези, които ще подкрепят правителството, ще имат свои министри. 20 министри отстъпвам, за да имаме правителство. Каква друга отстъпка", коментира той. Избори през август и без бюджет, са катастрофа, обърна се той към партиите в Народното събрание.

"Изборът ни за премиер е абсолютно за точния момент - това, което българите очакват. А те очакват да се тури ред в хаоса, да заработят еврофондовете и Плана за възстановяване, очакват Шенген да тръгне, очакват правосъдната реформа", добави председателят на ГЕРБ.

"Румен Радев е абсолютно прав, че страхът на партиите да се запазят, е безотговорен. Съзнаваме цялата отговорност, съзнаваме хейта, който ще отнесем. Затова се обръщаме към втората партия", каза Борисов. Той отсече, че са твърдо решени да направят правителство, каквото и да им коства това.

"България вече изглежда най-зле от всички държави на Балканите. Нашият премиер ще е човек, който може да изведе икономиката, индустрията, модернизацията на нива, каквито всички ние очакваме. Не ни интересуват нито квоти, нито места. Ако те искат - това се договаря. Не може нито само едната партия, нито другата, ако ще правим с ППДБ. Ако това не се случи, разчитаме на другите партии и те да поемат отговорност", коментира Борисов.

"Две години бях като оправдание за некадърността на всички и всички се провалиха във всички сфери. За това ние слагаме мандата на масата, търсим отговорните партии, за да преведем България през това блато, в което сме заседнали", отсече Борисов. 

"Нямаме изискване към личностите в този кабинет - дали са партийни или експерти, ще гледаме дали си разбират от работата и дали могат да си свършат важните неща. И върху това после, мисля, че с колегите от ППДБ може да постигнем и конституционно мнозинство. И това трябва да се случи и то много бързо", категоричен е той.

Правителство ще има, поемаме риска, поемаме вашия хейт. Надяваме се, ако сме с вторите, това да не се случва. Ако сме с ППДБ и с програмно правителство, ще влезем в еврозоната и Шенген", увери лидерът на ГЕРБ.

"Ние сме катастрофирали, ние сме фалирали, ние сме загубили външния си облик. Взели сме решение, че няма да отстъпим от конституционното право да се случи това с първия мандат", посочи Борисов.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.