close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
"Демократичната общност" отвори широко вратата за преизбиране на Радев. Кои са предателите?
©
12:19 / 16.09.2021
1305
По-малко от два месеца преди президентските избори няма анонсиран кандидат, който да се изправи срещу Румен Радев. Това прави победата му почти сигурна и втори мандат за нарушителя на Конституцията.

Т.н. "демократична общност“ се е вглъбила в поредната парламентарна битка и ще проспи президентските избори. От нея се очакваше да излъчи силен кандидат, който да спре червения президент. Той обяви, че няма да предаде левите хора, а какво мислят десните вече не изглежда толкова важно. А и те водят безпощадна война помежду си. Това отказа и Петър Стоянов да участва в едни вече загубени избори.

Вместо обединение и сгъстяване на редиците, "демократичната общност“ се захласва по харвардските левичари Кирил Петков и Асен Василев, чийто проект е продуциран от президента. Тогава за каква битка срещу Радев става въпрос и изобщо има ли я?

Ако "Демократична България“ толкова много харесва Петков и Василев, какъв ли противник ще изправи срещу Радев. Сигурно ще има, но с роля на статист, който да събере малко гласове и да ги излее на втори тур в кошницата на победителя. А дали изобщо ще има втори тур?

Само ГЕРБ и ДПС са ясни позиции, че са против втори мандат на Радев. Но какво следва от това? Къде е техният победител? Да го изкараш на показ само 30-40 дни преди изборите все едно го хвърляш на кучетата. Радев е в кампания от три години, като особено активен е последната. Той няма и нужда от официалната предизборна кампания. Как би изглеждал срещу него съперник, изваден пред хората за 30 дни - това е обречена битка.

Кандидатът на демократите трябваше да е в играта от месеци, да коментира политическите събития, да обикаля телевизиите, да воюва за каузите си. А и мръсотията, която щеше да бъде изсипана върху него, вече да е отмита.

Президентските избори във Франция са април догодина, но от два месеца е ясен основният противник на Макрон. Тук си играем на криеница до последно и така поднасяме победата  на агресивен  и посредствен случайник.

"Радев е продажник и за повече власт е готов да мине през политическите трупове на много партии, но най-страшно е, че ще сгази демокрацията и ще предаде националния ни интерес. Ако демократичната десница му помогнат или дори само допуснат втори мандат на Радев, това ще е най- голямото предателство към България!“, написа бившият военен министър и лидер на БЗНС Николай Ненчев.

Е, да търсим ли предателите или всичко е ясно.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.