close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Глътка въздух за Зико в закъснялата спасителна операция на Борисов
©
13:15 / 06.02.2023
437
Бойко Борисов провежда спасителна операция на ГЕРБ в Пловдив. Той поиска оставката на кмета Здравко Димитров, но няма да я получи. Вместо това  опозореният кмет реши да отърве ГЕРБ от себе си и напусна партията. Това беше очакван избор, след като Зико е престанал да плаща и партийния членски внос.

Така днес Димитров каза: "Борисов, вече не съм от ГЕРБ, оправяйте си партийните работи с Иван Тотев. Аз продължавам напред с кметските работи“.

Къде напред ще върви Димитров и какво ще влече след себе си е пределно ясно – върви към пълната си катастрофа и сриване имиджа на ГЕРБ като управляваща сила в града, макар и напуснал партията.

Спасителната операция на Борисов е безнадеждно закъсняла и няма никакъв смисъл от нея. Фаталната грешка от преди четири години е невъзможно да бъде изтрита. Голямата грешка на Борисов. Номинацията на Димитров взриви тогава местната структура, която той вече напусна. Тя остана взривена през тези години и аплодисментите й за Борисов в събота показаха, че  приема извинението му. Късно е. Дали лидерът на ГЕРБ го съзнава е друг въпрос. Не стана ясно и дали изобщо се извини, макар да намекна, че е бил лош кадровик.

Управлението на Здравко Димитров е опустошително  за ГЕРБ в града. За последиците от подобно управление беше ясно още през 2015 година, когато Зико се изправи срещу кандидата на ГЕРБ в битка за кметския стол. Затова спасителната операция сега остава привкус на спектакъл, който трябва да съхрани някакви остатъци от доверие към партията на Борисов. А избори не се печелят с само остатъци от доверие. Когато номинираш политически труп, катастрофата е неизбежна.

В събота Борисов няколко пъти повтори: Аз да не съм ви кмет, че да ви оправям бакиите. Не е кмет, но ситуацията е опряла до там, че и той да е кандидат за кмет на града, изборът му съвсем няма да е сигурен.

Онези, които сега твърдят, че Здравко Димитров е слаб кмет, мандатът му е провален и гневът на Борисов е основателен, не правят нищо друго, освен че вадят нож на умряло куче. Другите, които прогнозираха провала при самата номинация, също не се нуждаят от аплодисменти. Те само провидяха какво очаква Пловдив след грешката.

Упорството на Здравко Димитров да остане на поста си е оправдано. Той не иска да си тръгне опозорен с оставка и това е разбираемо. Изглежда е решил да го направи по-красиво – изпива чашата до дъно и пак си тръгва опозорен. Надява се,че това е глътка въздух.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.