close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
И накъде сега с "политическия боклук" и Гешев  – към нови избори
©
15:19 / 16.05.2023
322
Всичко се срина за ден-два. Появи се плаха надежда за редовно правителство с първия мандат и тя бързо беше изравнена със земята. Събитията от последните дни не вещаят нищо добро нито за втория, нито за третия мандат. В огледалото отново цъфна призракът на поредните избори.

Разпадът започна със заявката на Мария Габриел, че иска оставката на главния прокурор Иван Гешев. В Брюксел този ход е квалифициран като огромна грешка. Твърди се дори, че не тя е подала оставка като еврокомисар, а са й подали оставката. Действащ еврокомисар тръгнал да изпълнява криминални поръчки, според писателя Александър Урумов. Габриел употреби изразите "моето правителство ще поиска“ и "моят правосъден  министър ще поиска“. Резултатът – намаляват желаещите за правителство.

Последва появата на Иван Гешев с вратовръзка на слончета – символ на Републиканската партия, и американското знаме. Само ден след кацането от САЩ, за да произнесе репликата за "политическия боклук, който трябва да бъде изметен“. Как точно главен прокурор ще измита какъвто й да е боклук, не е ясно, но на пресконференцията си Гешев се държа като политик.

Малко след това дойде и отказът на БСП да продължи разговорите с ГЕРБ. Корнелия Нинова отново се хвана за оръжията за Украйна и джендър идеологията. Резкият завой на червените – само часове след разговора с Габриел и Бойко Борисов, някои определиха като държавен саботаж пред прага на споразумение за правителство. На други им се привидя дългата ръка на президента Радев.

За капак Борислав Сарафов, заместник на Гешев, намекна, че началникът му иска да го убие и поиска охрана. Заместникът на Сарафов пък – Ясен Тодоров, забелязал дрон, който влиза направо в терасата на жилището му.

В тази ситуация вървят разговори за правителство. Кой наивник смята, че това е възможно, когато в самата прокуратура се плашат с убийства, а Васил Божков искал да се върне от Дубай, но не като обвиняем, а защитен свидетел.

"Политическия боклук“ е на границата на своите възможности. Какво друго може да измисли, освен да скочи от скалата. "Боклукът“ твърди, че на скалата е Гешев – съвсем сам, а вятърът брули силно. Прилича на бой между организирани престъпни групи, пръкнали се по върховете на държавата.  

Скоро ще чуем и Румен Радев, който ще обяви поредната си победа с нокаут.


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.