close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
И с лицеви опори се става президент. Защото другите мълчат като риби
©
13:30 / 18.10.2021
454
Издигнат от 27 агенти на ДС в инициативния си комитет, Румен Радев има най-големи шансове да е президент, тъй като опонентите му засукано продължават да избягват директен сблъсък с този, когото искат да сменят.

Ама как да го сменят, като не сочат точно и ясно какво олицетворява Румен Радев и срещу какво се борят. Докато той прави лицеви опори, корабът съвсем потъна и сме на прага на екологична катастрофа. А провалът на служебното му правителство вече е толкова видим, че е неудобно да се премълчава.

Проф. Анастас Герджиков изгражда образ на мил и добър човек, прекалено сдържан и дума не обелва за своя противник. Лозан Панов е потънал в съдебната реформа, говореното му започва да става скучно. А нали двамата са основните конкуренти на Радев и излизат на сцената, за да го победят. Но пропускат покрай себе си агресивното му поведение и смятат, че така той ще се зарине в кал.

Голяма заблуда е, че в българската политическа кочина можеш да останеш без леке по костюма си и накрая да излезеше победител. Нищо друго, освен страх, е да мълчиш за Русия и САЩ, но да твърдиш, че имаш позиция. Защо искаш да победиш противника си е в основата на политическата битка.

И Герджиков, и Панов искат да са президенти. Но не казват защо искат да победят точно Радев. От какво са недоволни, с какво ги е предизвикал той? Кой ги е излъгал, че с хрисимо поведение ще впечатлят избирателя, който може да изнервен, отчаян и псуващ, но винаги аплодира биткаджиите.

Герджиков и Панов трябва да говорят като Горан Благоев – също кандидат за мястото на Радев, но без никакви шансове, за съжаление.

"Срамно е най-внушителните паметници в България да са на Съветската армия, а не на български герои“, казва Горан. Ето един хубав въпрос за дискусия с Румен Радев. “Докато продължава зависимостта на страната ни и на българския политически елит от Кремъл, корупцията ще продължи да ограбва доходите и българите ще остават най-бедни в ЕС“ -  още една хубава тема за дебат.

"Нужна е лустрация, за да скъсаме с лъжата и задкулисието на номенклатурата на БКП, чиито роднини и приближени днес продължават да ограбват България“, казва Горан Благоев.

Какво мисли по този въпрос Радев? Няма изгледи Герджиков и Панов да го попитат. Тогава ще го гледат как прави лицеви опори, как се гаври с търпението на българите, затънали в кризата, как играе грубо – без да спазва никакви правила. И ще си приказват са съдебна реформа и обединение, докато разберат, че няма да станат президенти, ако нямат дупе.

И какво обединение, по дяволите, когато имаш насреща Румен Радев!
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.