close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Инструментът "Трифонов" е за еднократна употреба
©
13:29 / 03.08.2021
442
"За мен като човек, който се е занимавал активно с обществено-политическа дейност повече от 40 години, вече няма никакво съмнение, че този грозен и пошъл псевдодемократичен "спектакъл“, който ни разиграва Слави Трифонов и шоу-сценаристите му, е  замислен отдавна и  е подготвен от опитни политически стратези и задкулисни партийни инженери от т.н. ченгесарско-кремълско задкулисие. В действията на ИТН няма импровизации. Те последователно изпълняват тактическите си задачи. Те са инструмент за продължаване на модела на функциониране на олигархично-мафиотската държава, създаден от кадрите на висшата номенклатура на БКП/БСП и офицерите и агентите на Държавна сигурност от началото на прехода през 1990 г. до днес. Този модел е копие на модела на изграждане на държавата, "демокрацията“ и "пазарната икономика“ в Русия след 1990 г.", казва в интервю Димитрин Вичев, съпредседател на Атлантическя съвет на България. 

"Ето защо, според мен, нищо съществено няма да се промени, ако само моделът "Борисов“ се смени , както настояват ИТН, БСП и ДПС. Дори и "сарайският“ модел на управление на държавата да бъде премахнат, за което настоява "Демократична България“, ченгесарско-комунистическото задкулисие с многото си кланове и обръчи от фирми, поставени на държавната хранилка, ще си намери друг Борисов, друг Доган и друг Пеевски.

За да се извърши истинска реформа и промяна, трябва да се преформатира цялата ни политическа система, която целенасочено е планирана и построена точно по този начин от "стратезите“ от Кремъл и тяхната пета клона в България. Този процес е започнат след 1985 г. с  т.нар. "перестройка“ на комунистическата държава. Този модел е създаден с една единствена цел - "общонародната“ собственост, наричана още държавната собственост при тоталитарната комунистическа държава до 1989 г., чрез механизмите на пазарната икономика да премине в ръцете на върхушката на БКП и ДС.  И в това стратезите за 30 години успяха. Днес най-богатите хора в България са част от семействата на комунистическите и генералски кланове от БКП и ДС. Точно както и в Русия. 

Чрез партийно инженерство пък същото  това задкулисие овладя управлението на цялата държава. Днес в законодателната, изпълнителната и съдебната власт задкулисието е поставило на ключови постове своите доверени хора. В различни периоди след 1990 г., ролята на българското правителство и премиер бе да обслужва с предимство бизнес интересите на тези ченгесарско-комунистически прокремълски кланове. Такава роля имаха правителствата на Любен Беров, Симеон Сакскобурготски, Борисов и Орешарски. Най-успешен в "балансирането“ на интересите на клановете и в балансирането в отношенията към Брюксел ,Вашингтон и Москва  бе бившият премиер Борисов.  Издържа 11 години. И вече е ненужен, защото някои от олигарсите бяха "ударени“, а други силно недоволни от размера на "порциите си“. Но когато бяха засегнати стратегическите интереси на  Москва, петата колона тук получи разрешение  за смяна и Румен Радев излезе на площада с вдигнат "партизански“ юмрук. И събра около себе си всички недоволни от Борисов и модела на управлението му. Радев посочи главния виновник за всичко в България  - Борисов. Това бе единствената обединяваща цел на всички протестиращи. И наред със справедливите искания за промяна и реформа тайно са се правили плановете за подмяната.

 ИТН днес е инструментът, чрез който някои от клановете на ченгесарско-комунистическата мафия "изчегъртва“ Бойко Борисов. Но има разрешение да "изчегъртва“ само до тук. Повече нищо не се иска от тях. Радев и служебното му правителство  показаха как се прави. Но някои от министрите "пипнаха“ и настрани и направиха "революционните“ кланове крайно недоволни. И затова няма да бъдат включени в редовни кабинети. С всеки ден на сценаристите става все по-ясно, че Трифонов не може да се справи успешно с поставената му задача. Ето защо този политически инструмент скоро ще бъде захвърлен. Той е само за еднократна употреба. Както бяха употребени и захвърлени  Жорж Ганчев, Сакскобурготски, Яне Янев, Николай Бареков. Просто бизнес. Сделка с тъмните сили. Всеки получава своето. Каквото и да ви говорят, винаги става въпрос само за пари", казва още Димитрин Вичев.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.