close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Изненадващото "Величие"
©
21:42 / 09.06.2024
895
Партия "Величие“ се оказва истинската изненада на предсрочните парламентарни избори. Според екзитполовете тя постига неочакван за всички резултат от 3,5%.

Кои са "Величие“?

В сайта на партията пише, че нейн председател е Албена Пекова, но в същото време в публикация от 17 април се твърди, че полк. Николай Марков застава начело на организацията и че "вече е стартирана съответната процедура“.

Марков води листата на "Величие“ не къде да е, а в 25-ти столичен МИР, често наричан от медиите "лидерски“, защото тук начело на кандидат-депутатските списъци са Бойко Борисов от ГЕРБ, Корнелия Нинова от БСП, Костадин Костадинов от "Възраждане“. Полковникът води и листата на партията в Пловдив, с което напълно копира Борисов.

Полк. Марков е известен с активността си в интернет. От публикациите му в Ютуб се разбира, че партията е направила активна кампания, като популярните ѝ лица не само са обиколили страната, но са провели и срещи с българи в чужбина, като Мюнхен и Виена. Марков изтъква, че са обиколили 50 града и три държави.

Името на Николай Марков нашумя през 2007 г., когато бе уволнен от НСО след скандал с президента по това време Георги Първанов. Тогава Марков твърдеше, че Първанов реабилитирал кадри на Държавна сигурност в НСО и в разузнаването.

Полк. Николай Марков е роден през 1970 г. Завършва военното училище във Велико Търново, а след това и право.

В централния софийски 24 МИР водач на "Величие“ е популярният певец Етиен Леви.

Във "Величие“ е и Виктория Василева – бившата дясна ръка на Слави Трифонов. Тя е водач на листата на партията в София – област.

Едно от водещите лица на партия "Величие“ е Ивелин Михайлов. Името му нашумя покрай "Исторически парк“ край село Неофит Рилски в община Ветрино. Михайлов е един от инициаторите на атракцията. Паркът е разделен на няколко тематични обекта, с идеализирани архитектурни реконструкции, отговарящи на различни исторически епохи.

Партия "Величие“ е създадена с цел да защити създаденото от обединени българи, които с труда си заедно променят страната ни към по-добро, се казва в нейните документи. "Важно е да градим, но е също толкова важно да запазим съграденото за поколенията, тогава има смисъл трудът ни“, посочват от "Величие“.

Партията си поставя за цел "реформиране на политическата система и засилване авторитета на държавните институции на основата на реалното представителство на волята на народа, политическия плурализъм, разделението на властите, републиканското устройство на държавата, свободата на словото, на личността и на стопанската инициатива.“
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.