close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Как сладко сменят модела – пак от същото, но за повече пари. Мутри, вие много се изправихте
©
14:27 / 23.04.2021
414
Новите депутати от т.н. "протестни партии“ в 45-ото Народно събрание не само не са изчегъртали ГЕРБ от властта, но са на път да изчегъртат себе си. За броени дни те ударно задраскаха лозунгите от площадите и с комсомолски плам прибират всичко, което може да се прибере.

Те, заедно със "статуквото", бързо си измислиха "допълнителни задачи“, които може да им възложи  Народното събрание, и ги осребриха с 25 на сто от основната им месечна заплата. Така вече могат да прибират към 10 000 лева, а това е за предпочитане вместо да се въргалят в палатките до Орлов мост. Всъщност, онези, които спяха там в дъжда, спокойно могат да излязат пак и да викат "Мутри, вие много се изправихте, вън!“

Адвокат Николай Хаджигенов дори бил готов да направи голяма жертва и да се съгласи да е премиер – да свърши мръсната работа с отстраняването на ГЕРБ. В същото време той внася откровено лобистка поправка – ако държавното обвинение две години не внесе обвинения в съда, делото се прекратява и обвинените олигарси и бандити са свободни за нови престъпления.

Какъв модел сменя Хаджигенов и компания, като пак ще правят същото, но за повече пари.   

Модела, модела да сменяме, мажоритарни избори и никакви пари за партиите. Така крещяха по площадите. Наивността на протестиращите изпрати в парламента хората, които сега нямат никакво намерение да сменят модела, защото им харесва. Отказаха се от мажоритарни избори и обясниха, че не му е дошло времето. Едва ли ще имат по сгодно време.

Партиите да не живеят с народни пари, стига вече! Добре, но гласувахте пак така да живеят. Защото вие няма да живеете, както искате. Обяснете го сега на онези от площадите, ако не ви е страх, че ще ви прогонят с камъни.

Всичко това само за няколко дни. Площадът вкара в парламента хора, които сега казват:

"Благодарим ви за помощта, властта е сладка и нямаме никакво намерение да се връщаме при вас. Ако един ден се наложи, все ще се разберем кой да хвърля камъни и кой да блокира улиците до окончателната победа. Призовахме ви да се изправите. Е, ние се изправихме и се гордеем с вас!“
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.