close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Кой казва, че САЩ искат стабилност у нас?
©
14:13 / 17.06.2021
402
Кой ви е казал, че американският интерес е България да е стабилна държава? В лицето на Борисов САЩ виждаха силен местен играч, който си позволява да води самостоятелна политика и не се бои да им казва "не“, като например по въпроса за Македония. Затова докато с едната ръка се здрависваха с него и го тупаха по рамото, с другата подпомагаха опозицията му и я насърчаваха да го свали, е мнението на историка доц. Петър Николов.

Така действат имперските сили, откакто свят светува. Абсолютно същата беше ситуацията преди двайсет години, когато Вашингтон беше изнервен на Костов, че не пусна албански бежанци и затова подпомогна сглобяването на алтернативата НДСВ. САЩ искат в България да управлява слабо правителство, което ще им козирува по важните за тях теми. Русия иска България отново да стане руски "троянски кон“ в Европа, а това отново може да стане само при слаба власт. Турция иска да овладее мюсюлманското малцинство в България и да го превърне в инструмент, през който директно да участва в конструирането на властта. За целта е нужно слабо правителство. Силният Борисов пречеше на всичко това и днес, когато изглежда ранен, всички външни сили се възползват и се опитват да извлекат дивиденти от хаоса.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.