close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Колко далече е ДБ от Левски
©
14:43 / 19.07.2021
340
Борисов измисли хипотетичното "преливане" на гласове от ДПС към ИТН, за да блокира всякакви шансове за ново правителство. Той е абсолютно наясно, че служебният кабинет на Радев съвсем скоро ще заработи за ГЕРБ (след началните фойерверки следват гаф след гаф). Борисов е пресметнал, че експертно правителство без ДПС няма как да стане (да ме прощават привържениците на БСП, които копнеят служебното правителство на Радев да остане постоянно, заради своите хора в него, за да не останат пак валат). Това показват обективните сметки, пише колегата Валентин Делов във Фейсбук.

Вчера Радев рече, че било време да сбъднем мечтаната република на Левски (вероятно без да си дава сметка какво точно всъщност казва). Само ще отбележа, че в тази мечта на Апостола няма цар, а всички етноси (включително цигани, турци и евреи) живеят и работят задружно, напук на пръкналите се значително по-късно вечно развяващи гневно байряци "патриоти".

Не че нещо ми пречи да се съглася да изпълняваме заветите на Левски. Аз съм "за". Но няма как да изпълним волята на Дякона, ако някой непрекъснато зачеква, чегърта и ни натрапва нагло контрапродуктивната от 30 години етническа карта.

Искам да кажа, че за мен е абсолютно нелогично "Демократична България" да предпоставя подкрепа за нещо на основата на задължителна етническа вражда (каквито и интерпретации и героично-смехотворни сюжети да пробутват - уж не били срещу етноса, ама били против лидерите им, майтап, та майтап, но и доста тъпо!).

Нелогично е и е странно, защото "Демократична България" твърди, че е проевропейска и истински "демократическа" партия. Абсурдно е демократическа партия да е расистка или да насаждаща вражда и омраза срещу което и да било малцинство където и да било по света. Това е невъобразимо! Обаче за лидерите на ДБ беше по-важно за изборите да дръпнат гласове от Каракачанов, Симеонов и прочие...

Ще напомня, че само преди седмица "Демократична България" безцеремонно и безотговорно метна интригата, че иска да си общува с депутатите на ИТН, за да можели те (новоизбраните депутати) да въстанат и да научат началника си Слави на ум и разум. Нещо удивително неетично и недопустимо дори в най-развихрилите се политически битки. Световен прецедент, бих предположил.

От което за мен следва ясното заключение, че "Демократична България" е точно толкова "демократична", колкото патриотите на местен терен са "патриотични"...


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.