close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Край на агонията - избори. Христо Иванов се натиска на ПП, Борисов иска да е първи
©
12:02 / 27.07.2022
605
"Процедурата по третия мандат приключи. Отиваме на избори и това е резултат от партиен егоизъм, страшно дребнаво отношение към политиката в България на фона на предизвикателствата, пред които е изправена страната ни, неадекватност и тежка безотговорност"

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в парламента, след като стана ясно, че БСП ще върнат неизпълнен третия мандат на президента в четвъртък.

"Демократична България" се опита да застане на страната на отговорността и здравия разум и с този капитал ще се явил на предстоящите предсрочни избори, каза още Иванов.

Като логичен ход Иванов определи възможността за общо явяване на изборите с "Продължаваме промяната". Ще направим такова предложение, добави той като уточни, че така ще избегнат възможността електората да се дели. Той отрече вече да са водени предизборни разговори.

"Да си сърбат попарата. Аз какво да направя за тяхната тъпотия, че ще се върне Иван Иванов в КЕВР. Лицемери, питайте ги защо сме на избори. Този парламент така или иначе си заминава, Христо Иванов унищожи преговорите", коментира 

председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

От думите на Йорданов стана ясно, че ИТН са предложили на БСП два варианта за решение за Комисията на енергийно и водно регулиране, която от миналата седмица остана без председател заради решение на Конституционния съд.

"Предложихме им да оторизираме някой от членове на КЕВР временно до избор на председател. Вторият вариант е председателят на НС да изпрати писмо до КЕВР, който казва, че трябва да се изпълни решението на Конституционния съд, тоест председател трябва да е бившият – Иван Иванов. Такъв е законът. И двата варианта можеше да случат днес, те отказаха, а сега хвърлят вината върху нас. Това се случи на Председателски съвет, има запис", заяви Йорданов.

"Жалко е, че за 6 месеца счупиха държавата, сринаха всичко и желаещи да управляват няма", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на поредната си обиколка из страната, минути, след като  БСП обявиха, че ще върнат третия мандат неизпълнен на президента в четвъртък.

"Вече решение няма, дълговете са на тавана. На служебното правителство поне 5 млрд. ще му трябват до края на годината. Тези провалиха всичко – гориво, ток."  коментира той. 

"Кое е чудното, че партията провалила се на изборите – БСП, изведнъж се оказа, че прави правителство. Каква е тая демокрация?", попита Борисов.

"За година и половина пътищата са в ужасяващо състояние – никакви ремонти, нищо, опасни са за хората. И те заради едните пари, не искат да разплащат. Заради пари, кражби и корупция се сринаха", каза още Борисов. Според него лидерът на ИТН Слави Трифонов по неговия начин ги е иронизирал.

"На изборите ГЕРБ трябва да е първа политическа сила, за да може да застане здраво и да върнем добрината, толерантността и да се опитаме с крачки назад да обединим народа", каза още Борисов.

С БСП и с ДПС сме казали, че няма да управляваме. С който класират хората, трябва да осигурим хората, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос за бъдещ изход от изборите.

"Шамарите, които народът им даде, това, което сега започва да излиза – за кражбите и личното им облагодетелстване – от газ, ток, служебните министри като влязат и видят ужаса, много неща ще разказват. Видяхте доклада на ДАНС. Защото не прекратиха меморандума за "Джемкорп" преди три месеца", попита Борисов.

Запитан дали може да работи с "Продължаваме промяната" Борисов каза, че може да работи с всеки, който изповядва мотото "съединението прави силата".
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.