close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Мая литна на вълшебното килимче за сбогуване с парламента. Христо и той подплашен
©
13:47 / 21.09.2021
2288
След като усети дебелия край на промяната, Мая Манолова отново влезе в ролята на народен трибун, чиято работа е от сутрин до вечер е да мисли за живота на обикновените хора. Това е така, тъй като тя е от необикновените.

А според дебелия край на промяната твърде е възможно Мая и нейният кръжок по интереси да останат извън 47-мото Народно събрание. Ужасно подплашена от този факт, тя поде всенародна кампания за някакво формирование на почтените, като  веднага се преброи като един от тях.  Мая и почтеност  е по-скоро оксиморон, но за нея е политическа логика. И според тази логика госпожа Манолова иска споразумение за общи действия  с "Демократична България“ и  "Продължаваме  промяната“. Особено с  формацията на Кирил Петков и Асен Василев, защото Мая усеща, че там някъде ще е баницата. Все пак я досрамя да иска общо явяване с ДБ и ПП, но натиска за следизборни действия.

Така Мая отново се е настанила върху вълшебното килимче и се опитва да направи тур за овации. Само че това може да се окаже тур за прощаване с Народното събрание. Според социолозите тя вече е под чертата и ще продължава да слиза.

Абе, Мая, първо влез в парламента, пък тогава говори кой е почтен и кой не е, би трябвало да й отговорят от ДБ и ПП. Но те още флиртуват с нея, а са наясно, че ще е чудо, ако задържи главата си над водата.

А Христо Иванов никак не го досрамя и направо поиска общи листи с  ПП на Петков и Василев. Изглежда здравата се е уплашил, тъй като с възходящия тренд на ДБ е приключено. Сега хитът е "Продължаваме промяната“. Христо дори сънувал някакви 27-30% подкрепа, ако ДБ и ПП се обединят за общо явяване.  Петков и Василев обаче са наясно, че подобен ход ще обезличи формацията им още преди да са я показали истински. Затова казаха на Христо Иванов: Да, ще говорим, много ще говорим, но да минем изборите и да видим кой къде е.

А Мая и Христо съвсем не знаят къде ще бъдат след 14 ноември.  Затова са толкова разтревожени и настояват панически за коалиции, споразумения и общи действия. А позицията на "Продължаваме промяната“ е категорична: Видяхме какво можете на два избора, да видим и ние какво можем, а после заповядайте.

Това не се харесва на Христо Иванов, за Мая да не говорим. А и за ИТН никой не се сеща. Те още ли са в отбора на почтените, или вече са изключени?
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.