close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
На финала – кабинет няма, а само една плонжирала БСП
©
15:26 / 09.08.2021
748
Времето за пазарлъците изтече. Остават броени часове да гласуване на предложеното от ИТН правителство. Ситуацията в момента е кристално ясна – кабинет няма да има, тъй като подкрепата за него пада всяка минута.

"Зелените“ от "Демократична България“ вече обявиха, че са против. Единната народна партия на Мария Капон, част от "Изправи се. Ние идваме“ също взе решение – няма подкрепа. "Не очаквайте да гласуваме различно“, каза Татяна Дончева, а това означава, че парламентарната група на ИБГНИ ще гласува като Капон. Всеки момент позициите си трябва да обявят и другите формации от ДБ, но те отдавна висят във въздуха – не!

Така партньорството и подкрепата на "партиите на протеста“ отива по дяволите след три седмици оптимизъм и безпокойство, кандърми и явно шантажиране, лицемерни усмивки и смутени партийни комюникета.

Днешното интервю на Петър Илиев, кандидат за МВР шеф и вицепремиер, съвсем улесни ДБ и ИБГНИ да вземат решенията си. За капак Тошко Йорданов така защити Илиев, че пропастта между ИТН и възможните партньори вече не може да бъде прескочена и от Крали Марко.

На финала гледката е поразяващо драматична. ГЕРБ,ДБ и ИБГНИ не подкрепят Трифонов, ДПС нищо не казва, а най-фрапираща е позата на БСП. Тя единствена е плонжирала в краката на ИТН, че чак се е размазала. От този плонж БСП може да изгуби съвсем облика си, след като обяви, че 90% от нейните приоритети се припокриват с тези на ИТН. Само 10% разделят лявата БСП от ултрадясната ИТН – това се казва плонж към властта! Червените опитват да се изтупат от прахта - махнете Петър Илиев и сме ваши. Искат поне да си вдигнат панталоните, но вече е късно. 

Само този плонж не е достатъчен да има правителство на ИТН. И няма да има, ако в 90-ата минута  реферът не измисли някаква смешна дузпа.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.