close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Не проумяха ли социалистите, че разгромът на БСП и Нинова е дирижиран от Радев
©
13:49 / 16.11.2021
720
Корнелия Нинова подаде оставка като лидер на БСП, след като партията бе разгромена на изборите в неделя. Същото се случи и с ДБ, и с ИТН. Разгромът дойде от хедж фонда на Кирил Петков и Асен Василев, в който основен акционер е Румен Радев.

Фактите са толкова видими, че буди недоумение как редовите социалисти не съзират интригата, опустошила партията им. Първо те избират за лидер Корнелия Нинова с 80% от гласовете си в пряк избор, а после дават 80% подкрепа за Радев, който вече е разгромил Нинова и БСП с проекта си ПП, изсмукал 15% от традиционните гласове за червената партия.

Другите бити – и то много по-тежко, ДБ и ИТН, също мълчат за унищожителя си. Дори го подкрепят безрезервно и ще продължат да го правят, сякаш изпитват наслада от разгрома си.

Нинова подаде оставка и това е логично след катастрофата. Нормално е партията да й потърси сметка и тя да я плати.

Само че оставката я подготви Радев и най-безцеремонно я поиска чрез говорителя на служебното правителство Антон Кутев. Инициативният комитет на Радев също я поиска – ни в клин, ни в ръкав.

И какво се случва - докато социалистите пускат бюлетина за Радев, той вече е разгромил партията им. Ако и на балотажа проявят същата наивност, за БСП наистина няма никакъв шанс.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.