close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
ПП-ДБ: Президентът и "Възраждане" в координирана атака срещу редовно правителство
©
12:42 / 01.06.2023
206
Извършва се атака срещу реализирането на втория мандат за съставяне на редовно правителство, заявиха на брифинг в парламента от коалицията ПП-ДБ.  

“В последните дни са налице атаки срещу парламентарната република. "В момента, в който те излязат на трибуната, ще ги унищожим до крак, ще организираме преврат" - това са думи на "Възраждане". Нека да е ясно - България е парламентарна република, европейска и демократична страна. Ние ще бъдем гарант, че тези аспекти на България ще останат независимо от предизвикателствата и ще работим, за да имаме работещо правителство", каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"Когато "Възраждане" говорят за външна намеса, сега говорят за предатели - точно хората, които са посочени от посланик Митрофанова. Но говорят със синхрон с президента, същият президент, който ни убеждава, че Русия ще спечели тази война, същият, който се противопостави на подкрепата за Украйна срещу агресора",каза от своя страна депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков, който прочете декларацията на парламентарната им група, която по-рано стана повод за сблъсъци в пленарната зала.

"ИТН искат президентска република. Близкият кръг на Радев не крие своите намерения. В атаката срещу втората политическа сила се включиха службите, назначени от президента Радев, и прокуратурата, която от крайно време  е политически играч. Радев каза в прав текст, че не трябва да има редовно правителство", посочи Божанков.

"Координираната атака на Радев, "Възраждане" и службите ни водят до едно - съставяне на кабинет с проевропейска ориентация, което да ни интегрира в Шенген и еврозоната. Най-добрият начин да парираме паравоенния режим на управление на служебен кабинет е да го сменим с редовен", подчерта депутатът.

Манол Пейков от ПП-ДБ допълни, че "Възраждане" говорят за омраза, разделение, за предателство. "Ние говорим за строителство, за приятелство, за градеж, за любов. Когато човек няма координатна система и не осъзнава случващото се, няма по-добър от този начин да определим е кой от правилната страна на историята. Това е лакмусът",отбеляза той.

"Те задушават нашите думи и днес минаха всякакви граници. Днес казаха, че ще спират всеки път, когато Явор Божанков тръгне да говори от трибуната. Спомнете си Никола Петков. Прочетете "14 правила на фашизма" на Умберто Еко и ще видите прилика с поведението на "Възраждане", каза още Пейков.

Божанков повтори, че "Възраждане" действат в синхрон с други сили и чужда логистика, за да се спре реализирането на втория мандат – включително с нахлуване в парламента.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.