close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Петков да последва примера на Иван Костов
©
11:55 / 18.03.2022
406
България е пред тест, нека да се държим така, както направихме през 1999 година. Призовавам премиера Кирил Петков да вземе такова решение, каквото премиерът Иван Костов взе тогава, каза политологът Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвет на България. Поводът е посещението на шефа на Пентагона Лойд Остин у нас, който ще поиска от страната ни въоръжение, с което да подкрепи Украйна във войната с Русия.

Според него арестът на Борисов трябва да се коментира след като имаме достатъчно информация. 

Това е политически акт по време на война. Русия обяви война на нашата цивилизация, на нашите ценности и през призмата на това деяние трябва да оценяваме всичко. Ние да стоим снишили се и да заменяме искането за предоставяне на въоръжение на Украйна с някакъв цирк към датата 9 септември е недостойно, обясни политологът.

По този начин се прекратява размразяването на евроатлантическите сили и процеса да се консолидират. Защото очаквах евроатлантиците, каквито има в ГЕРБ, да застанат зад българската позиция за Украйна. Трябва да предоставим всякаква военна помощ за Украйна. Единствен Борисов заяви пълна подкрепа за безусловна помощ. Ние се нуждаем от спешно превъоръжаване на българската армия – да се снабдим с натовски самолети и С-300 да се замени с системите "Пейтриът“, изтъкна още Момчил Дойчев.

Политологът, който беше един от гостите в студиото на Нова, доразвива своите тези в кратък пост, които публикува на страницата си във Фейсбук:

"Това, за което не остана време да кажа по Нова тв!

1. Изгонете Митрофанова! Не може руският посланик да продължава да се държи като генерал-губернатор на България!;

2. Да разоблича лъжата на българските путинисти - Радев и Нинова, че ако предадем наше оръжие на Украйна се въвличаме във война с любимата им Руска федерация! Всички страни от ЕС и НАТО, заедно с посредника Турция и дори неутралните Финландия, Швеция, даже Швейцария дадоха оръжие на Украйна! Само ние стоим и мълчим позорно без да сме оказали военна помощ на борещия се и за нашата свобода и независимост украински народ срещу руските окупатори!

4. Със своите действия и бездействия Радев и Нинова подпомагат пряко бандитския путински режим, подпомагат военнопрестъпника Путин!

5. С ареста на Борисов се осъществява активно руско мероприятие за отклоняване на вниманието в погрешна посока;

6. Разрушава се евроатлантическия консенсус като отново се противопоставят ГЕРБ на ДБ и ПП;

7. Путинистките национални предатели се окуражават да искат цялата власт и да осъществят намерението си да извадят България от ЕС и НАТО и да поканят руските окупатори този път окончателно да ни ликвидират като народ и самостоятелна държава."
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.