close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
По-добре кабинет на Радев, отколкото този башибозук
©
17:42 / 20.03.2022
221
В момента не е ясно кой управлява - има няколко кръга на влияние и все по-често от изявленията на премиера става ясно, че той не знае какво се случва особено в областта на икономиката, а просто си прави пиар, заяви по БНТ Любен Дилов, депутат от ГЕРБ-СДС.

Той призова за предсрочни избори и подчерта, че едно служебно правителство на Румен Радев в предизборна обстановка би управлявало по-добре страната от сегашните управляващи, които той нарече "башибозук".

"Създал се е поредният хаос, който показва, че управляващите не знаят какво правят и са загубили центъра. Много хора правят аналогии между управляващата коалиция и НДСВ, които също дойдоха на власт с партии-мандатоносители, но там, след като поеха управлението, си направиха политическа формация, която носи ясна отговорност. Каквито и забележки да имаме към ГЕРБ и към Борисов за последните 10 години, е било ясно кой носи отговорността. Сега имаме един напълно неясен модел на управление, в който накрая всеки ще си измие ръцете. Вече се забелязва, че и отделни членове на коалицията започват да се държат предизборно", смята той.

Според Любен Дилов единственото, което сплотява управляващите, е позицията им срещу ГЕРБ. В този смисъл той обвърза арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов и вътрешните проблеми на управляващата коалиция.

"Нито едно от действията на полицията при арестите не могат да бъдат наречени “неотложни". По-скоро малкият кръг, който управлява, се беше много притеснил, че ако случайно бъде поискано от България оръжие за Украйна, това ще е краят на коалицията. Арестите ги сплотиха и им напомниха че имат общ враг. Затова наричам управляващите "башибозук" - могат да спечелят битката, но не и да управляват", каза Дилов.

Той призова за предсрочни избори и подчерта, че едно служебно правителство на Румен Радев в предизборна обстановка би управлявало по-добре страната от сегашните управляващи.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.