close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Посланието на Нинова с новата листа: Приключих с теб, другарю Гергов!
©
11:25 / 24.02.2021
2192
На 7 февруари пловдивските социалисти се похвалиха, че са подредили кандидатдепутатската си листа с млади и достойни хора. Но преди това те гласуваха отвод на четирима от кандидатите  - досегашния депутат Георги Йорданов, Иван Петков – Бебето, Иван Цанов и Стефчо Таушанов. По време на местните избори не били работили за кандидата на БСП, а в медийни участия използвали обидни епитети за пловдивските си другари, бяха мотивите за отстраняването им. Още по-рано четирима активисти от хората на Георги Гергов се отказаха от номинации, протестирайки срещу решението на  Корнелия Нинова да води пловдивската листа.

Посланието към Нинова от герговистите беше категорично – няма да работим за теб, бойкот на водачеството ти. По същото време Гергов даваше интервю, обиден, че никой не го е питал кой да е водач в града. "Тя за какво идва в Пловдив – да воюва с мен или с Бойко Борисов“, попита Гергов, макар че отлично знае отговора.

Да, Нинова идва в Пловдив да си разчисти окончателно сметките с Гергов, това не подлежи на съмнение. Тя вече веднъж го разгроми като спечели убедително в града изборите за председател на партията. Сега идва да го довърши.

Две седмици след като групата "Чичо Гошо“ превзе градската листа и отбеляза победата си, последва и посланието на Нинова: "Приключих с теб, другарю Гергов“. И му изпрати нова листа, в която хората му до един са изметени, а трети е Иван Петков – Бебето. Най-яростният критик на Гергов  беше кандидат за лидер на градската организация, но след машинации не беше избран дори за делегат на изборната конференция, а после махнат и от кандидатската листа.

Този ход на Нинова е колкото рискован, толкова и категорична заявка, че хранениците около Гергов, наградени от него с места в ОбС и общински структури, не могат и не бива повече да влияят на решенията на партията в Пловдив.

Градът се нуждае от ново партийно представителство – това е посланието на Нинова с новата листа. Отчайващите изборни резултати на БСП в Пловдив през последните години не могат да бъдат по-слаби и Гергов го знае. И за да не изглежда съвсем жалък след този бой, той твърди, че няма да изостави БСП. Само че БСП го изостави и трябваше да го направи още навремето, когато се закле във вярност на СДС.   

 


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.