close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Правителство е възможно без БСП, но не без ДПС и Христо Иванов
©
14:01 / 21.07.2021
344
Ако вече сте забравили – една сценка от проваленото 45-о Народно събрание. В разгара на коментарите за съставяне на правителство - може ли и кой трябва да го направи, отношение взеха и от ДПС, което е особено предпазливо в оценките си докато не стане ясно накъде духа вятърът.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че ще подкрепи кабинет на новите партии в парламента, но не и правителство на ГЕРБ или на БСП. Карадайъ призова за диалог всички партии. Дори каза, че ако новите формации не могат да съставят кабинет, ДПС е готово за кабинет още сега".

Така беше след 4 април. Нищо не се е променило и след 11 юли – същите партии в парламента, същото разположение на силите, същата невъзможност да се състави правителство без подкрепа от ГЕРБ, ДПС или БСП.

Нищо не се е променило и в говореното на Карадайъ – ще подкрепим правителство на новите партии и днес го показа с гласуването за председател на парламента. Нямаше да има шеф от ИТН – Ива Митева, ако ДПС не употреби златния си пръст.

От ДПС не казват дори, че искат разговори с ИТН, за разлика от Христо Иванов и всички останали. ДПС и ИТН сякаш вече са разговаряли и разбрали. Такова впечатление оставя тяхната лежерност и липса на напън за преговори.

Левите сили твърдят, че без тях правителство не може да има. И наивно се надяват, че ще ги поканят на масата и почерпят обилно.

Мястото вече е заето. Големият въпрос е докога ще издържат нервите на Христо Иванов, на който също са му запазили място, но до представителя на Сараите.  

Иванов до хората на Доган. Това е голямото изпитание за правителството, а не какво мисли БСП. А дали ще има правителство, зависи и колко голямо е изпитанието за Христо Иванов.

Той всъщност трябва да реши от какво разстояние да се изплюе върху лицето си, за да не личи толкова изтезанието, на което е подложен.


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.