close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Путин призна поражението на "специалната операция", а мобилизацията ще взриви Русия
©
14:51 / 21.09.2022
290
В специално обръщение Путин на практика призна пълния провал на т.н. "Специална военна операция" в Украйна, обяви "частична мобилизация" и отново заплаши света с оръжия за масово унищожение. За пореден път нарече президента и правителството на Украйна "неонацисти" и се опита да представи кървавото си нашествие в Украйна като "освобождение" на хората от "Новоруся". Не е случайно, че обръщението на Путин  съвпадна с 77-та сесия на ООН. С речта си господарят на Кремъл на практика се опитва да погребе международния ред, установен с Хартата на ООН, който предвижда, че всяка страна има суверенно право на териториален интегритет, че границите не могат да бъдат променяни със сила или със заплаха със сила. Ако на Украйна - отдавна призната като независима държава, включително и от Русия не може да бъде гарантирано правото, което повечето държави приемат за даденост, а именно, че може да живее без притеснение за своите международно признати граници и сама да избира в кои международни организации - икономически или отбранителни да членува, то това право ще бъде изгубено за всички страни по света, пише Николай Василев за Фактор.

 "Частичната мобилизация", няма да обърне хода на войната в Украйна, но може да взриви самата Русия. Путин не познава Западния свят! Той не разбира, че няма да отслаби неговата решителност като отправя заплахи! Единственият начин западните лидери да направят крачка назад е, ако се усъмнят в праведността на своята кауза. Така стана във Виетнам, така стана в Ирак и Афганистан. С бруталността на руските сили в Украйна Путин всъщност направи невъзможно Западът да изостави Украйна! 

Никой сериозен човек на Запад няма да повярва че ръководителите в Киев са "неонацисти". Нелепостта на тези  обвинения личи от самият провал на т.н. СВО, която можеше да успее само ако наистина значителна част от населението на Източна Украйна искаше да е част от Русия. Вместо това видяхме как рускоговорящи бабички правят "коктейли Молотов" за своите "освободители". Горчивият исторически опит на България диктува страната ни винаги да бъде част от голямото семейство на демократичните народи и никога да не се заиграва с велики сили, които отправят предизвикателство към международния ред. Националният интерес на България изисква мирът да се завърне трайно в Източна Европа. А това вече може да стане само ако Русия се изтегли безусловно от териториите на всички страни, където нейното присъствие не е желано - от международно признатите граници на Украйна, на Грузия, на Молдова...  

Нищо друго няма да донесе мир нито възможност за взаимноизгодно сътрудничество с Руската федерация, включително възможността за доставки на газ. Затова най-важното на изборите на 2-ри октомври е да излъчим мнозинство, което е готово да отстоява дългосрочните интереси на България, а не да се огъва пред краткосрочен натиск! Всички други деления в нашето общество могат и трябва да бъдат замразени, защото всеки грешен ход ще постави националната сигурност на България под голямо изпитание. Вижте какво става с Армения...
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.