close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Само издънки от НДСВ аплодират правителството на ИТН, вървим ли към нови избори?
©
12:10 / 13.07.2021
903
Слави Трифонов обяви вчера състава на правителството, което предлага ИТН. Направи го ултимативно и без никакви условия – това е положението, Народното събрание трябва да гласува за тези министри, които предлагам.

Реакциите бяха очаквани. Възможните партньори на Трифонов – "Мутрите“ и ДБ останаха с отворени усти, изненадани от арогантното обявяване на кабинет преди още да се знае, че ИТН печели изборите. Татяна Дончева съобщи, че така ще стигнем до кривата круша, а адвокат Хаджигенов направо побесня от соловата акция на Трифонов – така да ми подхвърлят правителство от Фейсбук и партийна телевизия, няма да стане. Той намекна за нови избори, ако няма диалог.  Лидерът на "Зелените“ от "Демократична България“ Владимир Панев също заговори за нови избори, тъй като според него приоритетите на Трифонов били чиста козметика и не решават нито един проблем на държавата. Няма да отстъпим от принципите си, закани се той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че добре познава Николай Василев, но той не е ново лице. Освен това зад гърба му надничат икономически кръгове, които водят до Сараите.

В подкрепа на кабинета на ИТН се обявиха само бивши министри от НДСВ и юпита на Симеон. Те бранят Василев като незаменим реформатор и хвалят Трифонов за смелия ход. Милен Велчев, Пламен Панайотов и Лидия Шулева все пак говорят и за диалог с другите партии.

Единствено бившият царски депутат Владо Дончев, изключен от НДСВ, е на друго мнение. Той пише:

"Тази сутрешна навалица на бивши лица от НДСВ по телевизиите е доста досадна. Отказах поканата на НОВА ТВ да говоря тази сутрин за поредната серия на политическото шоу 7/8 съвсем съзнателно. Прехвърлянето на отговорността за непрозрачните, но пресметливи политически ходове на Слави Трифонов върху НДСВ е удобно за медиите, които си пълнят програмата, но не обяснява нищичко за черната кутия, наречена “Има такъв народ". В тази връзка подозирам, че популисткото и определено арогантно шоу на Трифонов цели да предизвика закономерно отказ от подкрепа от страна на другите партии на промяната. Специално ДБ няма как да приеме подхвърления и от ИТН кабинет , защото съдебната реформа е забравена. Лично аз смятам, че това е добре пиарски премислен, но политически плитък ход да се оправдае подкрепа от ДПС и БСП за този кабинет. Ако не се получи, Трифонов пак ще е целият в бяло, другите ще са лошите, пак ще трупа подкрепа на изборите две в едно през октомври, а служебното правителство ще откара до Нова година“.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.