close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
"Тайна" структура подкрепя Здравко Димитров за втори мандат
©
13:12 / 11.04.2023
422
"Отдавна трябваше да се направи, това е лицето на Пловдив, но Господ така е промислил - аз да го направя, да го започна и да го завърша“.

Думите са на кмета Здравко Димитров за началото на реконструкцията на Голямоконарско шосе. Очевидно е, че той започва ремонта, но изненадващо е, че иска и да го завърши. Срокът за изпълнение на този проект е 650 дни. Това означава, че финалът е някъде през февруари 2025 година, когато мандатът на господин Димитров ще бъде забравен. Но изпълнителят на обекта направи уточнението, че срокът може драстично да се съкрати и ремонтът да приключи в края на годината.

Това ли има предвид Здравко Димитров, като се надява, че той ще реже лентата, или намеква за друг възможен развой на събитията в града?

Отдавна е ясно, че Зико няма да е кандидат на ГЕРБ. Партията се разграничи от действията му като кмет, а Бойко Борисов дори му поиска оставката. Веднага след това Димитров се похвали, че получил повече обаждания за подкрепа, отколкото при избирането му за кмет. Той винаги е парадирал с някаква подкрепа извън партията.

Маневрите на Димитров за ново мнозинство в ОбС започнаха още при първите сигнали, че групата на ГЕРБ ще бламира някои от предложенията на "своя“ кмет. Той се надяваше, че това мнозинство ще е основата на бъдеш Инициативен комитет, който да подкрепи кандидатурата му за втори мандат. Контурите на комитета засега не се виждат, макар Димитров да има близки съветници в ОбС, като Владимир Кисьов, който напусна "Съюз за Пловдив“ и вече е лидер на ВМРО в града. Местните патриоти са заплашени от неучастие в местния парламент след прогресиращата маргинализация на организацията им. Това ще ги направи верни съюзници на всеки, който им обещае власт.

Бившият служител в президентството Калоян Методиев обяви тези дни, че Здравко Димитров е структура на Румен Радев в ГЕРБ. Така той потвърди съмненията за двойната игра на Зико, която доведе и до разрива му с партията на Борисов.

Възможно ли е тази структура, която очевидно не е толкова тайна, да разчита на Здравко Димитров? Възможно е, ако тя наистина е "ветрило от проекти“ за овладяване и на местната власт. В тази структура важна роля има и Георги Гергов, особено след жестовете на Димитров към собствеността на Панаира.

Когато Борисов му поиска оставката, Димитров каза, че е избран от гражданите на Пловдив. Той вече пробва да получи доверието им извън ГЕРБ – като кандидат на Реформаторския блок през 2015 година, и се класира четвърти. Въпросът сега е дали Зико ще бъде подлъган от "президентската структура“ и  подкрепен от местни структури. Има и да разчиства сметки заради проваления си мандат.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.