close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Ултиматум: Седем условия правителството да оцелее
©
18:05 / 23.06.2023
195
ПП-ДБ поставиха 7 условия, които следва да бъдат изпълнени от ГЕРБ, за да продължи да съществува кабинетът "Денков".

България има нужда от редовно правителство и работещ парламент, които да преведат страната през множеството кризи и да осигурят стабилност, редовен бюджет и да потвърдят европейския ни път. ПП-ДБ поехме тази трудна задача, осъзнавайки цялата отговорност и всички рискове, като няма да позволим подмяна на приоритети на българското общество за повече справедливост, икономическо развитие, съдебна и конституционна реформа, влизане в Шенген и еврозона.

Това се казва в съвместна декларация от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", изпратена до медиите след близо 4-часово заседание на парламентарната група на "Продължаваме промяната/Демократична България", проведено в централата на ДСБ.

Каним ГЕРБ-СДС утре за подписване на Механизъм за реализиране на реформаторската програма,  каза съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков, като настоява и той, и Христо Иванов, Асен Василев, ген. Атанас Атанасов, Румен Христов и Бойко Борисов още утре, събота, да седнат заедно на масата за преговори и да сложат лично парафите си върху седем условия за това кабинетът на Николай Денков и Мария Габриел да продължи да съществува. Петков ги нарече "гаранции". 

И уточни, че не се ли случи това, не бъдат ли изпълнени и спазени тези седем фактора, лично "ние ще поискаме оставката на това правителство".

"Да, хората искат редовно управление, но искат истински реформи", напомни Петков.

Ето и седемте ключа за сключване на нещо като коалиционно споразумение:

1. Общ борд за назначение на регулаторите;

2. Спазване на вече одобрената законодателна програма;

3. Приемане на Пътна карта за реформите в съдебната система и конституционните поправки;

4. Реформа в службите;

5. Приемане на решение за КПКОНПИ;

6. Преработка в Изборния кодекс;

7 Приемане на Обща позиция за законността на референдума на Възраждане 

 


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.