close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Жан излиза от пещерата, въоръжен до зъби, а наоколо вони на партенки
©
15:06 / 28.05.2021
890
Жан Виденов изпълзява от нищото след 25 години самота. Така изглежда, въпреки кратката си, но бурна политическа дейност пред 90-те години на миналия век. Анализаторите са объркани – този пък какво иска точно сега? За какво се бори, след като "Виденовата зима“ влезе в учебниците.

Обаче Виденов не беше объркан на първата пресконференция, на която представи коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република“.

"Мaйкoпрoдaвцитe щe ми рaздaвaт aкъли, зaщoтo били зaд грaницa и нaпрaвили прaвилния цивилизaциoнeн избoр. A дa ми дoйдaт c фoтoaпaрaтитe cи, вързaни c Фeйcбук пocтoяннo, a пък aз щe им излязa c aвтoмaтa, нoжa или юмрукa cи, кoйтo cъщo e oръжиe. Лукaшeнкo им пoкaзa кaк cтaвa тaя рaбoтa. Клacичecки!“

Тези приказки на Жан могат да минат и за основа на идейната програма на формацията, която се бори за "чиста и свята република“. Нямат срам и от Апостола.

Жан Виденов тръгва на битка с "майкопродавците“. Светъл пример му е Лукашенко – с автомата, ножа, юмрука. Излиза от пещерата си, въоръжен до зъби. Виденов изглежда ентусиазиран, но от какво? Сам признава, че съмишлениците около него са със средна възраст 68 години. Изповяда се, че от 15 години няма и кремълски приятели, скъсал е с тях по някакви причини.

Виденов не изпълзява от нищото. Пред него е разстлан килим от реваншизъм, омраза и милиционерско – военно подразделение, което овладява държавата. Той смята, че трябва да мине по него и няма по-сгоден момент от този. Освен това усеща мириса на партенки, който се носи от областни управи и други държавни учреждения – ченге, военен, ченге от ДС, пак военен.

Какъв по-сгоден момент да минеш по червения килим и да обереш овациите на борците срещу "майкопродавците“.

Павел Иванов, съратник на Виденов и лидер на разформирования Съюз на комунистите, вече посочи двама  "майкопродавци“ – политологът Огнян Минчев и журналистът Иван Бакалов. Списъкът вероятно е доста дълъг.  Павката Иванов допълва и идейната програма на " Ляв съюз за чиста и свята република“.

Той пише: "Жан Виденов се завръща в политиката, за да ни припомни, че комунисти и социалисти сме другари, братя и сестри, борци за една друга България, за един нов свят“. И още: "Едни ще гласуваме за Жан и Левицата, а други за Ниновицата“.

"За един нов свят“, казват съратниците на Жан. А той, неговият свят, направо е умрял. Спомина се някъде 1996-1997 година. Дали не е бил само дълбоко замразен?

Жан Виденов на пресконференция след 25 години и със знамето на Лукашенко в ръка. Комично или тъжно? Някои са вярвали и на Дон Кихот когато е размахвал копието срещу "враговете“. Сериозният проблем е в партенките.
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.