close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Дни преди изборите - влизат четири партии, две на кантар
©
11:03 / 29.03.2021
276
Седмица преди редовните парламентарни избори се запазва дистанцията между основните политически играчи се запазва. ГЕРБ води, на второ място са БСП и трети са "Има такъв народ".

Това показва проучване, финансирано и реализирано съвместно от БиТиВи и "Маркет линкс", проведено сред 1026 лица над 18 г. в страната в периода 18-25 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Разликата между ГЕРБ и БСП се запазва в рамките на 4-5 процента. "Има такъв народ" е трит с 4% аванс пред ДПС. "Изправи се!Мутри вън" и "ВМРО са на ръба, според "Маркет линкс".

Социолозите очакват протестният вот да окаже влияние и да обърне предварителните нагласи. От социологическата агенция уточниха, че той е неустойчив и може да повиши резултатите на извънпарламентарните опозиционни сили.

Шанс да прескочат бариерата за влизане в новото Народно събрание имат още ДПС и "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън!". ВМРО са на ръба.

Социологът и управител на "Маркет линкс" Добромир Живков обясни, че епидемичната обстановка може да повлияе на резултата от вота. По думите му около 30% от анкетираните смятат, че изборите трябва да бъдат отложени. Близо половината от запитаните мислят, че те трябва да се проведат въпреки ръста на заболеваемост у нас.

Няма партийна окраска по отношение на това дали изборите трябва да бъдат отложени. Епидемията ще окаже влияние върху изборите и това ще доведе до по-ниска избирателна активност, допълни Живков.

Намалява процентът на хората, които заявяват категорично, че ще упражнят правото си на избор. При предишното допитване по темата 51% от анкетираните са посочили, че ще гласуват, сега 46%. Разликата се равнява на около 350 хил. души.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.