close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
На чий самолетоносач кацна Боби Михайлов? Два конгреса – една цел
©
17:21 / 08.09.2021
460
Боби Михайлов се надяваше, че Бербатов, Стилиян и Мартин Петров ще се полюшкат на дедовия, ще им омръзне и ще се откажат. Особено като знаят какво ги чака отсреща – старите апаратни муцуни от Изпълкома Венци Стефанов, Данчо Лечков, Мишо Касабов, Емил Костадинов и вярната им гвардия по Зоналните футболни съвети.

Михайлов се опитва да имитира непукизма на  предшественика си Иван Славков – Батето, който беше поканил и американския посланик да кацне на самолетоносача му. По-късно Би Би Си го сгащи как търгува олимпийските игри, изгониха го от МОК и кацна където трябва.

Със сериозни позиции в УЕФА, Михайлов играе още самоуверено след падането от власт на Бойко Борисов. Върна след дълга оставка в БФС, колкото да покаже кой го е натиснал да се маха. Сега е настроен реваншистки и с амбицията да го изберат за още един мандат.

Срещу него са Бербатов, Стилиян и Мартин, с които  сме били за последно на голямо първенство – европейското в Португалия през 2004 година. А срещу тях са просташките подмятания на Венци Стефанов – дал ли един лев Барбатов за футбола, построил ли е къщичка за пиленца, управлявал е само жена си и какво точно иска да променя. Пригласят му и други герои от ерата на Батето, изпечени в печеленото на футболни конгреси.

И сега на кой самолетоносач ще кацне Михайлов? Съдът насрочи извънреден конгрес на 22 октомври тази година, а Изпълкомът насрочи редовен на 12 март догодина. Предстоят юридически спорове и вероятна намеса на УЕФА.

Два конгреса – една цел. Тя безусловно е сваляне на Михайлов, който и без това си беше тръгнал, и ново управление на затъналия в безизходица български футбол. Но "протестната партия“ на Бербатов се изправя срещу манталитета "Батето-Михайлов“. С подкрепа от 189 клуба  битката на момчето от Юнайтед изглежда обречена. Но все пак е по-добре да гледаш киселата физиономия на Венци, отколкото да слушаш поредния му тъп виц, че от Михайлов по-добър няма.

Победа на Бербатов ще означава, че късаме с кръчмарския стил на управление в БФС. Мисията изглежда толкова невъзможна – ако конгресът е догодина,  че Михайлов може да си сипе още едно уиски и вече да брои бюлетините. Но така правеше и Батето докато не го сгащят. А Михайлов вече са го сгащили – с него забравихме европейските и световни първенства.

 


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.