close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
При 3 милиона пред урните на втори тур президент е Радев, при 2 милиона - Герджиков
©
17:11 / 05.10.2021
598
"Ключовият въпрос за втория тур е избирателната активност. Зад проф. Герджиков на балотажа имаме сигурни 1 милион гласа – твърдите електорати на ГЕРБ и на ДПС. Към това трябва да прибавим и някаква периферия, чиято големина ще зависи от неговата кампания в оставащите 40 дни", твърди политологът Димитър Ганев в интервю за Епицентър.

"За Радев вторият тур е проблемен. Няма кой да работи на терен за него между 14 и 21 ноември. Ръководството на БСП очевидно има сериозна дистанция от Радев и надали ще даде всичко от себе си между двата тура. Не виждам никакви знаци, че за него силно мотивирано ще работят ИТН или "Продължаваме промяната". Общо взето Радев ще трябва да разчита на себе си между двата тура. Но да се върнем към активността – при така подредените числа, при 3 милиона активност на втори тур Радев печели втори мандат. При 2 милиона активност на балотажа, Герджиков ще е президент.

Демократичната общност не е хомогенна група, която ще подкрепи недвусмислено един от двамата на втори тур. Тук трябва да говорим по-скоро за кого ще отидат да гласуват по-голямата част. Сред тази общност има хора, за които ГЕРБ е самото зло и ще гласуват за когото и да е, само да не е ГЕРБ. Има друга част, която не може да си представи втори мандат за човек с ляв гензис. От кампанията зависи кой ще прибере лъвският пай от този вот. По тази причина и Радев, и Герджиков ще са много внимателни в дебатите и позициите си спрямо Панов, защото той може да изкопае пропаст между симпатизантите на ДБ и някой двамата претендента за балотажа", прогнозира още Ганев.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.