close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Войната срути символ на английския футбол
©
13:17 / 11.03.2022
182
Собственикът на Челси – Роман Абрамович, има на разположение само 81 дни, за да продаде клуба. Сделката може да се осъществи само при едно условие, съобщиха от правителството на Великобритания – руският олигарх да не получи нито пени от сделката. Вчера всички активи на Роман Абрамович, в това число и Челси, бяха "замразени", а това удари много сериозно клуба от Лондон, който е един от символите на английския футбол.

"Сините" получиха специален лиценз, за да може клубът да продължи участието си в турнирите, в които участва. Той обаче е със срок до 31 май тази година. Ако в този период Абрамович не успее да продаде клуба, съществува реална възможност клубът да преустанови участието си във Висшата лига.Това ще се наложи заради огромните загуби, които ще претърпи Челси до края на сезона, като в същото време в клуба няма да постъпят никакви свежи средства, заради наложените вече санкции.

На Челси бе забранено да купува и продава футболисти, като "сините" също нямат право да продават официални стоки с емблемата на клуба, както и билети за домакинските мачове на "Стамфорд Бридж". Двубоите ще могат да бъдат гледани на живо единствено от феновете, които имат сезонни билети, тъй като те вече са били закупени.

В същото време лондончани ще продължат да изплащат заплатите на своите футболисти и служители. След новината за Абрамович от вчера, основният спонсор на клуба Three, прекрати контракта си.

Световният гигант за производство на спортни стоки – Nike, обмисля да прекрати договора си английския Челси. Това се дължи на наложените вчера санкции на собственика на клуба Роман Абрамович.

Прекратяването на мултимилионния 15-годишен договор с Nike би означавало пълен крах за лондонския клуб, твърдят експерти. Според контракта подписан между двете страни, Челси ще загуби приходи в размер на умопомрачителните 540 млн. паунда.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.