close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Бухалов - Станилия. Пловдивски скандал в гребането
©
14:07 / 15.01.2021
374
Българската федерация по кану-каяк категорично отхвърли обвиненията на състезателката Станилия Стаменова.

Националната каякарка излезе с публикация в социалните мрежи, където заяви, че е била оставена без държавна издръжка в предолимпийската година и сама е трябвало да финансира подготовката си. Освен това от нейния клуб “СККК “Тракия" Пловдив прекратили договора ѝ през ноември и така тя останала без заплата, осигуровки и трудов стаж.

Представителите на БФКК разкриха, че Стаменова няма как да тренира в Пловдив, тъй като вече не е част от местния клуб, а новият ѝ се намира в Русе и поради тази причина достъпът ѝ до лодките на гребния канал е забранен.

Президентът на родната централа Николай Бухалов сподели, че федерацията е правила най-доброто за нея, и че те са обидени от отношението ѝ към тях.

"Случаят със Стаменова е безпрецедентен. Тя е плод на тази федерация, за разлика от другите участници, които са плод на клубовете. Федерацията не трябва да бъде упреквана, тъй като е правила най-доброто за нея. Аз също съм част от подготовката й. Тя постигна най-добрите си резултатите при мен. Търсил съм спонсори, които да я подпомагат. Да бъдем упреквани по тази начин е най-малкото обидно", заяви Бухалов. Той е категоричен, че БФКК винаги е помагала за развитието на Станилия Стаменова. "Тя смени 9 треньори, сред които и аз. По това време винаги сме имали проблеми с подписване на договори, намиране на наставници. Дори с чуждестранни треньори сме работили. В момента тя няма треньор и няма как да бъде подписан договор", обяви президентът на БФКК.

Той допълни, че заради опасностите, които крие спортът тренировки не се провеждат без наличието на треньор, който да отговаря за сигурността.

"Благодаря на Министерството на младежта и спорта, че отпуснатите средства ще обезпечат подготовката на Станилия. В социалните мрежи може да се провери как е как е водила подготовка през последните месец и да се види защо договорът не е анексиран", заяви още Николай Бухалов.

Бухалов е категоричен, че федерацията е правила всичко по силите си, за да може Стаменова да води нормална подготовка.

"Не мога да си обясня нейното поведение. Нормално беше да се обърне към председателя на клуба, а не през медиите. Водени са много разговори с нея как трябва да протекат нещата, докато се намери треньор. Що се отнася до федерацията, тя никога не е била пречка за състезателите", допълни още президентът.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.