close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Красив старт на експеримента "Балтазар" – Ботев ще свири на пиано
©
12:59 / 05.01.2023
441
В Ботев тече поредният треньорски експеримент. Пристигна екзотичният португалец Бруно Балтазар, който е работил и като месар, приел е исляма заради съпругата си мароканка. Първите му изяви са на доста нахакан човек, който има високо мнение за треньорските си качества. Освен това е склонен и да пуска лафове, от които да разберем, че си нямаме работа с на петела гребена.

Господин Балтазар очевидно смята, че идва от върховете на треньорския елит, но кой знае как е попаднал сред ентусиазирано племе, което тепърва ще развива футбола и тръпне да узнае колко дълго и широко е едно футболно игрище. Това ще ни обясни самият Балтазар.

Преди това получихме също така много важни уроци за футбола, които и през акъла нямаше да ни минат, ако не бяха други гастрольори на Коматево.  Така например Азрудин Валентич обясняваше, че клубът започнал да се гради чак след неговото идване – преди това куп руини и безславно минало. Разбираме, че той все още не е съвсем изгонен, а продължава да съветва. Може и той да е спасил Балтазар от последното му американско приключение.

След това стана ясно, че да изкачиш Ботев от 16-о на 10-о място е колосален успех. Така ни обясни  Желко Копич. Изобщо не подозирахме, че под руско ръководство това място – 10-тото, вече е престижно.

Балтазар вдига летвата до небето – две титли и три купи са обидно малко за клуб като Ботев.  Това означава, че нищо друго не можем да очакваме от сънародника на Моуриньо, освен титла или купа. Той обясни и как това е възможно да се случи – система 3-4-3 и дълго владеене на топката.

Най-лесната прогноза в случая е, че на  Бруно Балтазар  няма да му стигнат нито времето, нито възможностите за подобен подвиг.

Все пак Балтазар ни е на гости за известно време и трябва да го слушаме какво говори докато не разберем какво може да върши на терена. Засега е като пианист, който загрява за концерт като тича около пианото. Нали така е казал Моуриньо: Пианистът загрява като свири на пианото, а не тича около него.

Цитат от Моуриньо е красив старт на експеримента "Балтазар“. Топката, глупако, топката. Не давайте топката на противника и ще успеете. Тръпнем в очакване.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.