close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
В Северна Македония искаха голове за фашизма, Самуил, Гоце Делчев и ветото. Получиха шамар
©
13:25 / 27.09.2022
385
В един скандален, груб и лишен от каквито и да е футболни достойнства, но изключително емоционален мач, България победи Северна Македония с 1:0 на футбол.Победа, която макар и да не ни донесе спортно-технически дивидени, бе посрещната доста емоционално в България заради грозно и грубо освиркания ни химн в Скопие, както и неспирните обиди по нашите играчи през целия мач.

При съседите ни обаче емоциите са на коренно противоположния полюс, защото те бяха тези, които в продължение на над три месеца чакаха този мач, а и тръгнаха с "голямата кошница", с високопарни слова и очаквания за разгром. В дните преди мача дори имаше призиви и отмъщение, без да става ясно какво отмъщение точно може да се търси на футболния терен в протоколен мач,пише Dir.bg.

Изключително много българи, дори политическият елит на страната ни изрази възмущението си от грубо освиркания химн, което почти сигурно ще донесе наказание на Северна Македония, но местните медии не се трогнаха особено от грозните действия на сънародниците си.

"Sportmedia.mk" пише, че това е може би най-болезненият мач в историята им, което е доста любопитно на фона на факта, че реално двубоят бе само за чест, не и за класиране на каквото и да било.

Цитати от написаното от медията:

"Всеки да говори каквото си иска, но двубоят с България бе от голямо значение за Македония. За народа, за земята, за всички онези които се чувстват подтиснати от източния съсед по политическите въпроси от последните няколко години".

Тези изречения от авторитетното северномакедонско издание идват на фона на очевидно празните приказки от местния тим, който се опитваше да убеди в дните преди мача, че политическият въпрос е оставен на заден план.

"Стадионът беше пълен - защото народът искаше победа. Народът дойде да се радва, да види победа над лошите съседи, които ни оспорват история, език и идентичност. Не дойдоха да гледат загубения цикъл без шанс за класиране".

"Футболистите не изпълниха тяхното желание и загубиха от най-омразния ни съсед. България си тръгна с широки усмивки и като голям победител от Скопие. Това е най-слабата България в историята".

Медията "Sport1.mk", която преди първия мач между двата тима в Разград призоваваше състава си да ни вкара четири гола - по един за фашизма, Самуил, Гоце Делчев и ветото, също пусна специална публикация с освиркания филм, отбелязвайки случилото се със задоволство. 90 минути по-късно обаче се появи друг материал, а заглавието в него бе: "Ужас! Десетима от Македония не избегнаха загубата".
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.