close
ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
9 септември – жестоката национална катастрофа
©
11:39 / 09.09.2023
1063
Датата 9 септември 1944 г. не трябва да бъде игнорирана, каквато тенденция има през последните години. Тя също така не трябва да бъде дефинирана като черна или положителна, защото злощастните последици от явлението 9 септември са факт. Историците показахме ужасните последици от нея, които не са отшумели и до днес. Политическите психолози трябва да обърнат внимание на феномена 9 септември, защото става дума за много дълбоки психологически промени, които българското общество преодолява много трудно, Това пише известният ни историк проф. Пламен Павлов.

На 9. IX. започват вартоломеевите нощи на масови избивания на българския елит. Хубаво е, че няколко поколения българи след 10 ноември разбраха, макар и с големи колебания, че става дума за един военен преврат и най-вече за една чужда окупация, защото дори превратаджийският елемент в така наречената революция на 9 септември е също комичен. Министърът на отбраната ген. Маринов сваля сам себе си, а на следващия ден вече е главнокомандващ на българските войски.

9 септември е груб, брутален акт на чужда окупация – на окупацията на съветската армия. За това 9 септември е неразривно свързан с 5 септември, когато СССР абсолютно тенденциозно обяви война на България, която нито е воювала с него, нито е изпращала бойци на Източния фронт. Целта на тази обявена война беше България да бъде окупирана. Разбира се, западните съюзници също носят вина и ние не трябва да ги жалим, смята проф. Павлов.

След 9 септември започва невиждан комунистически терор, който води до национална катастрофа с избиването на българския елит. Факти от действията на комунистическата "творческа интелигенция“ описва евродепутатът Александър Йорданов.

От литературна анкета с известния поет Павел Матев научаваме, че той се е гордеел с участието си в екзекутирането на седем осъдени на смърт "народни врагове". Разказва Пенчо Калинов, негов другар, също убиец, от Хасково:

"С Павката(Павел Матев)… взехме седмината от затвора в полунощ и ги откарахме на посоченото за екзекуцията място. Беше тъмно като в рог и можехме да пуснем поне един да избяга, но не го направихме. Те как само ни се молеха! Сега си давам сметка, че и да бяхме пуснали двама, едва ли щеше да се разбере, защото гробовете им бяха изкопани през деня, а ние ги заравяхме в тъмното и може би никой нямаше да усети липсата. После яка работа падна по заравянето на гробовете. Ръцете ни цяла седмица бяха в мазоли…".

Скриват се мазолите и Павел Матев е вече "нов човек": Прописва любовни стихотворения. И Лили Иванова ги пее. Първата задача за домашно. Да проверите дали в Германия пеят естрадни песни по стихове на нацисти убийци.

Друг комунистически поет – Димитър Методиев, дирижира в покрайнините на Белово и село Сараньово (Септември), убийствата без съд и присъда на 20 "монархофашисти". По-късно става сътрудник на оня, гдето с едно намигване пращал на смърт стотици “врагове" – правешкият каскет Тодор Живков,

Ужасни истории. Затова и миг преди да посегне на живота си през 1991 г. "партизанският поет" Веселин Андреев оставил бележка: "Преди да изляза от живота, аз излизам от Българската социалистическа партия… Проклет да е Живков! И живковистите!".

Комунистическите поети Димитър Полянов и Христо Радевски от първа страница на в. "Работническо дело" в статията "Отмъщение" призовават непосредствено след 9 септември 1944 г.: "Стреляйте вярно! Забивайте ножа по-дълбоко!". В шайките за убийства в София участва и писателят Павел Вежинов. Партизанският поет Станислав Вихров тръгва на "лов" за Елин Пелин, но греши адреса и изкарва посред нощ от дома му друг известен творец –Борис Руменов. Оттогава Руменов се води “безследно изчезнал". И Младен Исаев не остава назад. И той е в първите редици на убийците. Надминава го по тъмни дела само Кръстьо Белев – друг некадърен писател, при това доказан съветски агент. "Пролетарският поет" Никола Ланков става обвинител в Шести състав на антинародния "народен съд" Същият мизерник е и Крум Кюлявков – некадърен поет, но…главен редактор на “Работническо дело".

Непосредствено след 9 септември 1944 г. поетът Валери Петров, както сам припомня, с оръжие в ръка "громи враговете" в София. Като говорител на радио София той непрекъснато зове към насилие и мъст. В стихотворението си "Народен съд",което сам чете по радиото призовава: "Смърт! Смърт! Смърт!"

Само месец след черния “девети" литературният критик Борис Делчев в статията “Фашизмът в нашата литература".(“Работническо дело") обявява за “фашисти" Ангел Каралийчев, Димитър Талев, Фани Попова-Мутафова Матвей Вълев, Славчо Красински, Димитър Чилингиров, Михаил Арнаудов, Борис Йоцов, Павел Спасов, Чавдар Мутафов, Ненчо Илиев, Райко Алексиев.

Друг мазник на новата власт, Стефан Каракостов –по-късно професор и ректор на ВИТИЗ, в края на 1944 г. във в."Народ" нарича Софийският университет“най-здравото гнездо на фашизма".А "фашисти" са най-големите ни учени: професорите Веселин Бешевлиев, Иван Дуйчев, Петър Динеков, Димитър Кацаров, Константин Гълъбов. Последният защото преподавал немски език и литература. Днес гимназия носи неговото име. Дали в нея всички са “фашисти"?

На 25 септември 1944 г. ЦК на БРП (к) информира Георги Димитров, който живее в Москва: “Законопроектът за народния съд е готов….Приели сме ….най-кратката процедура". И настояват “да се действа веднага, да не се чака съда", а "да се пристъпи към негласната ликвидация на най-злостните врагове, която се провежда от нашите вътрешни тройки." "Тройките" убиват Йордан Бадев, Ненчо Илиев, Данаил Крапчев и Райко Алексиев – ярки творчески личности.

От Москва Георги Димитров разпорежда през януари 1945 г.: "И никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля“. Е, кажете ми, как да не го наречеш този Димитров негодник. Как да приема, че трябва в България град да носи неговото име?

А сега си запишете следните факти:

1. В Нюрнберг, от 1945 до 1949 г. са осъдени 19 от лидерите на нацистка Германия, от които на смърт 12.

2. В Япония съдят 28 политици и издават 7 смъртни присъди.

3. В България още преди "народния съд" са избити над 20 000 души обявени за "фашисти". А “народният съд" осъжда на смърт и ликвидира общо 2730 българи.

Но нима България е стотици пъти "по-фашистка" държава от Германия и Япония взети заедно? Може ли разумен човек да твърди това? Ако Царство България е било “фашистка държава", както десетилетия наред клеветяха комунистите, защо тогава Съветският съюз поддържа нормални дипломатически отношения с тази "фашистка" държава през цялата Втора световна война? И ги прекъсва едностранно едва когато съветската армия е на Дунава. Целта е очевидна – избиване на националния елит, окупация на България и превръщането й в съветска колония.

Истината е, че извършените от българските комунисти престъпления след 9 септември 1944 г. са сред най-големите масови престъпления в историята на човечеството.Става дума за "масови убийци". Не просто обикновени терористи, а признати майстори на терора. Като нарушават действащата Търновска конституция, вътрешното законодателство и общоприетите норми на международното право, като погазват и Божият, и човешкият, закони, българските комунисти извършват престъпление, за което не може да има давност.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.