close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борба с тероризма? Най-опитният терорист седи в Кремъл
©
12:11 / 28.03.2024
887
Невъзможно е да се борим срещу терористите заедно с Русия, когато най-опитният терорист в света седи в Кремъл. Терористичната атака в концертната зала "Крокус Сити Хол" край Москва отне живота на повече от 100 души, превръщайки се в брутално престъпление срещу човечеството. Много ключови факти все още са неясни и бъдете сигурни, че те ще стават все по-малко ясни, докато Кремъл се опитва да използва кризата в Русия и в чужбина. Атаката, извършена малко след последните фалшифицирани избори, беше 

вик за обединение на диктатора Владимир Путин,

ден след като Кремъл за първи път каза, че Русия е във "война" с Украйна.

Официалната версия на Кремъл за случилото се вече се разпада. В един от най-наблюдаваните градове на Земята, където можете да бъдете арестуван за 30 секунди само за прошепване "не на войната“, терористичната атака продължи четвърт час и след това извъшителите просто са си тръгнали!

ФСБ, руската служба за държавна сигурност, съобщи, че е арестувала четирима заподозрени близо до Украйна, една от най-пазените граници в света. Или може би заподозрените всъщност са пътували до съюзника на Русия - Беларус, както каза беларуският посланик в Русия? Като се имат предвид количеството материали и подготовката, необходими, за да бъдат нанесени толкова огромни щети и то на обект с размерите на малко село, е много странно как терористите изведнъж се превърнаха в нещастни аматьори, които грабнаха таджикските си паспорти и се отправиха към границата с фронта.

Всяко официално изявление на Кремъл и неговите пропагандисти ще бъде лъжа, гарнирана с няколко полуистини. Това е обичайна реакция на системата за сигурност в Русия, която е продукт на самия Путин. Както често казвам,

вярвам в случайностите, но вярвам и в КГБ

Путин гневно отхвърли предупрежденията на американското посолство, че на 7 и 18 март има  потенциална заплаха от терористична атака в концертна зала в Москва. (Как САЩ са разбрали за това? Беше ли им подсказано това от ИДИЛ или, както аз подозирам, от "къртици“ във ФСБ?). А след това, на 22 март, Путин нареди още стотици хиляди руснаци да бъдат привлечени в завоевателната война в Украйна.

Преди двадесет и пет години, когато тогавашният министър-председател Путин се нуждаеше от трамплин за президентската си кампания, серия от терористични атаки срещу руски домове станаха причина да започне Втората чеченска война. В моята книга "Зимата идва“, публикувана през 2015 г., посочих множество доказателства, че това са терористични атаки под фалшив флаг, извършени от ФСБ. Толкова бе шокиращо, че бе трудно да повярваш, докато не разбереш що за човек е Путин. Той 

няма алергия към кръвта, руска или друга, ако проливането й помага за постигане на целите му.

Преди двадесет и пет години Путин взе властта, извършвайки масови убийства в Чечня. Днес, надявайки се да запази властта, Путин извършва масови убийства в Украйна.

Слабостта на Запада провокира руската агресия. Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан посети Киев наскоро, но вместо да помогне на Украйна да се бори с ежедневните руски атаки срещу нейната енергийна инфраструктура като и бъдат предоставени необходимите оръжия, той очевидно се бе опитал да разубеди Украйна да прави същото срещу Русия. Миналия петък Financial Times съобщи, че САЩ оказват натиск върху Украйна да не атакува руската нефтена и газова инфраструктура, тъй като се страхуват от покачване на световните цени на петрола, което може да навреди на шансовете на Байдън да бъде преизбран за президент. Руската въздушна мощ опустошава Украйна, защото Америка обеща F-16 на Украйна, но в същото време казва, че обучението на пилоти отнема твърде много време.

Миналата седмица администрацията на президента Байдън дори наложи вето на изявление на Г-7, което осъди фалшивите избори в Русия.

Всичко това предполага, че президентът 

Байдън се страхува повече от руско поражение, отколкото от руска победа.

Това е страхливият нов световен ред. Белият дом е зает да казва на Украйна къде не може да стреля и да казва на Израел къде не може да лови терористи. Вместо да води обединение на демократичните съюзници срещу диктаторите, администрацията на Джо Байдън налага ограничения на съюзниците на САЩ.

Републиканското възпрепятстване на помощта за Украйна е достойно за презрение, но президентът Байдън не може да го използва, за да оправдава собственото си политиканстване и бездействие. Съединените щати имат най-големия военен арсенал, който познава човечеството, но той ръждясва в складове, докато украинците умират. Хари Труман трябваше да се изправи срещу Сталин, пред който заяви, че цялата отговорност носи той. Джо Байдън казва, че отговорността е на говорителя Майк Джонсън. Доналд Тръмп заплашва с изолационизъм в своите речи и публикации в социалните медии; а Байдън превръща изолационизма в реалност, като отказва да се противопостави както на диктаторите, така и на  собствената си вътрешна опозиция.

Когато Байдън се оттегли от Афганистан, тогава Русия нахлу в Украйна. Байдън се оттегли от Украйна и Хамас започна война срещу Израел. Слабостта винаги поражда агресия.

Путин вярва, че има нужда от вечна война, за да запази властта. Той създава  условия за по-нататъшна радикализация на руското общество и прилагане на нови призиви за мобилизация. До лятото новобранците ще бъдат на фронтовата линия в Украйна. Украйна няма да може да оцелее през тази година, ако американските лидери не направят това, което е правилно, а не това, което е политически целесъобразно.

Като всички диктатори, Путин знае как да отклони вниманието от престъпленията си. Терористичната атака в Москва ще отвлече вниманието на световната общност от войната, която Русия води в Украйна, но няма да отвлече собственото й внимание. Скърбете за всеки невинен живот, загубен в Москва, но направете нещо, за да спасите същия невинен живот в Украйна!

Ако заподозрян сериен убиец е на свобода, първото нещо, което трябва да направите, когато се случи друго убийство, е да проверите алибито му. Путин е обвинен във военни престъпления и кървавата следа, която го следва, го прави заподозрян номер едно.

Невъзможно е да се борим срещу тероризма заедно с Русия, когато най-опитният терорист в света седи в Кремъл.

Гари Каспаров, Каспаров.Ру
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.