close
ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Изборите решават и геополитическия ни път
©
17:50 / 28.02.2023
102
След един месец отново ще има предсрочни избори... Не позволявайте да бъдете безсъзнателно включени - за пореден път - в изградения механизъм за абортиране на гражданския ви избор в полза на една съзряваща антидемократична властова система. Не ви препоръчвам да гласувате за едни или други - това е изцяло ваше решение. Ако все още смятате, че вашият избор има значение, ако все още смятате, че вашият избор трябва да има значение, защото само вие сте тези, които имат право да произвеждат властта в държавата - моля ви, опитайте се да гласувате съзнателно, да гласувате като разумни човешки същества, осъзнаващи колективната и индивидуална сила на гражданската си воля!, пише във Фейсбук политологът Огнян Минчев.

За да гласуваме съзнателно на тези поредни избори, струва ми се е много важно

да преодолеем изкушението да гласуваме "против" - само "против". Ние винаги гласуваме и "против някого". Винаги гласуваме за това, което остава след емоционалното и морално отрицание на тези, които не бихме подкрепили за нищо на света. Една от най-важните уловки, чрез които ерозират смисъла и стойността на нашия вот е целенасочената и масирана манипулация да гласуваме само "против". Да изгаряме от омраза, да изгаряме от чувство за жестока несправедливост, да жадуваме да накажем някого чрез своя вот.

Това, разбира се, е неизбежно - да бъдем против някого и, да бъдем против политическите позиции, които очертават едно отблъскващо за нас бъдеще. Но дори и емоцията трябва да бъде впрегната за осъществяване на определен разумен смисъл. Може да не ви харесват достатъчно наличните на изборния пазар предложения. Моля, хладнокръвно ги оценете - и при положение, че не сте участвали в създаването на политическите позиции и лагери - изберете това, което в максимална степен все пак съответства на вашата визия за бъдещето. Човек е разумен преди всичко тогава, когато решава ЗА какво и кого е. Когато преценяваме ПРОТИВ кого и какво сме, ние сме преди всичко емоционални.

На тези избори ние трябва да си дадем сметка, че за първи път след края на 90-те години,гражданският вот ще решава основни въпроси на българския път като геополитически избор

Да, не бързайте да ми опонирате! Част от схемата на манипулацията, която се изсипва върху всички ни по медийния тръбопровод на хибридната пропагандна война е фокусирана върху твърдението: "Изборът на България на Европа и на Запада е неизбежен... НО - казват те - ние трябва да запазим "националния си интерес..." Виждате ли колко вярно - колко разумно. И какъв е "националният ни интерес"? Да изхвърлим еврото за още 20 години за да можем да останем изцяло под контрола на кремълската олигархия - енергиен, корупционен, пропаганден монопол... В разградения двор престъпления се вършат много по-лесно - а еврото "загражда" финансовата постройка на българския национален "двор", препятства своеволието на организираната евразийска престъпна група и нейните слуги в България.

"Славеите" на пропагандната война ни убеждават, че българската демокрация се е провалила - след като господарите им направиха всичко възможно да бъдем "разграден двор" на техния произвол в продължение на десетилетия. И какъв според тях е правилният избор? "Президентска република"... Защо ли? Защото

успяха да сложат своя марионетка на президентския стол

и сега искат да й предоставят цялата власт в българската държава - т.е., искат да предоставят цялата власт на самите себе си. Да прогонят еврото, което ще дисциплинира българското стопанство и финанси. Да прогонят всички възможности за изграждане на силна национална атлантическа отбранителна система в България. Да оставят българската армия с полуразпадналото се ръждиво съветско оръжие, да насочат военното строителство - ако въобще такова има - към евразийския изток, а не към атлантическия запад, да задържат България като последна опора на новия руски фашизъм в източна Европа и Балканите.

Не си правете никакви илюзии - вие гласувате за бъдещето на децата си. Днес ви убеждават, че "демокрацията" е прогонила децата ви в чужбина. Прогони ги мафията - спонсорираната от Кремъл олигархия. Сега се подготвя второто действие на този план - да заградят отново България като евразийска територия, от която децата ни няма да могат дори и да избягат... "Ти сънуваш някакви пропагандни кошмари...", би се изсмял на всичко това средният неверник - пресметлив българин. Пресметлив би следвало да означава разумен - но не и когато тази пресметливост се гради върху дълго подклаждана омраза. Пропагандната война произвежда омраза - омразата е основния й стратегически продукт. Защото когато българинът мрази, той мрази без остатък. И неговата омраза само трябва да бъде насочена - на пръв поглед срещу другите, които са за мразене, но всъщност към самия него, към собственото му бъдеще...

Гласувайте с ясната разделителна способност, че

тези, които искат да ви поведат след себе си с омраза са отровни - те не заслужават вашия вот

Омразата се произвежда за да разруши българския свят, българската принадлежност към собствената ни традиция и към Европа, която е нашия голям дом. България е била успешна само тогава, когато е била част от този голям дом. България е постигана многократно от нещастия когато е отклонявана от този дом. Само че - ще възразите вие - в Европа се оказа, че има много неща, които не ни харесват. Така е, има много неща, които не харесват на едни, не харесват на други... Но когато имаш дом - ти имаш правото да го променяш, да го подреждаш, да търсиш своя уют в него. Когато си закаран в дома на някой друг ти нямаш това право. През втората половина на 20 век ние нямахме право да подреждаме своя дом. И сега отново ни предлагат - изкушават ни да се откажем от дома си.

Гласувайте! С ясното съзнание, че правите разумен избор - както за себе си, така и за децата си. И спрете да се мразите с другите - другите могат да са заблудени, манипулирани, по един или друг начин озлочестени, но те не са ви врагове. Нашето настояще и бъдеще зависят от нас - ако пожелаем да поемем своята отговорност за тях. Само осъзнатият и разумен човек може да бъде отговорен. Желая ви успех!
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.