close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Ще се наредим ли в групата на хибридните агенти по спасяването на Путин
©
12:36 / 23.09.2022
205
Мобилизацията в Русия е ход на заплаха към Запада, който Путин иска да притисне, за да преговаря от позиция на силата. С вкарването на широка маса руснаци в бойните действия Путин прави стратегически ход за превръщане на неуспешната му война с ексцентрична кауза за изчистване на нацисти във война на "руския народ срещу Запада“. Зловещата идея на философията на Путин е да внуши, че Колективният запад ще убива руските деца и мъже, за да пренасочат омарата от "украинските нацисти“ към "загниващия Запад“, пише политологът Цветанка Андреева във Фейсбук.

Путин знае от опит, исторически и личен негов управленски, че е достатъчно да се натрупа критична маса от майки, загубили синовете си, и таза война ще се превърне в реална, а не в теоретична омраза към украинците. Той въвлича лично във войната руснаците, като вдига цената на емоцията – до жертви и загуба на животи в името на 

измисления му евразийски райх

Путин няма вече друг изход, няма ход назад. Дори и да не може да овладее войната, за него ескалацията ѝ е единствен път за оцеляване. Допреди дни точно за това агитираше и Дугин, твърдейки, че са стигнали до точка, при която няма връщане назад и трябва да се поставят в "глобалния политически контекст“, обявявайки Трета световна война.

Едно е руснаците да пеят и скандират пропагандни лозунги по зали и стадиони, друго е да проливат кръв и да загиват. Едното е хибридно ангажиране с прочистване на измислени нацисти, другото е реалността на гореща "Трета световна война срещу Запада“. Путин се опитва да промени отношението и мотивацията на руснаците към войната, като я превръща в "свещен“ поход срещу колективния Запад. Освен чисто количествено мобилизиране на военна сила, Путин търси ефект на масова обществена психоза.

Започва нова фаза на идеологическата война и тя ще се води и извън Русия. Вероятно и нашите агенти на руско влияние ще пренасочат курса, макар и трудно в условията ни на членството ни в НАТО и ЕС. Агентите на Путин в чужбина ще имат за цел 

да легитимират новия му подход

да сплашат с неговата имперска сила и яростна световна заплаха и така да започнат да му уреждат поле за преговори, като спестят унижението за господаря от Кремъл да бъде победен в Украйна и да загуби властта в Русия.

Не е случайно, че основните говорители на доктрината на Путин се скриха – не чухме оценка и послание от Радев. Те ще пренасочат тезите си. Видяхме как "неутралитетът“ започна да отстъпва пред "нуждата от спешни преговори“. Чухме по темата вицепрезидента Йотова.

Агентите на руското влияние няма да осъдят директно Путин, а ще ни плашат с неговата сила в името на "мира“ и вероятно отново ще предложат България като посредник на Путин в преговори, така, както Радев предлагаше съдействието си за мир в началото на войната. 

Вместо в България да укрепваме източния фланг на НАТО в тясно партньорство със съюзниците, нашите петоколоници ще предлагат преговорен подход пред заплахата и силата на Путин.

Илюзия е да се мисли, че мобилизацията коренно ще пробуди активен бунт вътре в Русия. Очакването, че протести ще свалят Путин от власт, показват непознаване на режима в Кремъл. Това е тотална власт, която зомбира населението от години с перфектна пропаганда и второ – дори тези граждани, които са останали извън полето на пропагандата, попадат под ударите на жестоки репресии от властта. Едва ли властта в Русия ще ги пусне да избягат в чужбина, така, както през комунизма  нямаше бежанска вълна от СССР на Запад. В Русия няма демокрация и 

Путин не може да бъде отстранен по демократичен ред

На този фон дори дворцов преврат в Кремъл не гарантира, че режимът няма да попадне в ръцете на друг опасен лидер. Путин търси изход за себе си. В това търсене той ще е готов да ескалира войната, да жертва животи и икономика. Той ще активира всичките си агенти на влияние в Европа, за да си вдигне цената. Путин трябва да бъде победен военно във войната, която сам започна срещу Украйна! Той трябва да бъде накаран отново да "яде пушките си“, за да капитулира пред Демокрацията, която толкова ненавижда. 

За тези цели трябват смели свободни лидери, а не хибридни агенти по спасяването на Путин.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.