close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Да подкрепим Украйна с бутане на Альоша и МОЧА. Сега ли се сетихме?
©
16:40 / 23.02.2022
488
Националното ръководство на КОД поиска от столичния кмет Йорданка Фандъкова и общинските съветници на София незабавно да бъде разгледано предложение за премахването на монумента на окупационната Червена армия (МОЧА) от сърцето на българската столица. Това написа в съобщение до медиите председателят на КОД Петър Москов.

"С агресивната си политика към независима Украйна Путин открито застрашава мира в цяла Европа. Това превръща Кремъл в пряка заплаха за националната сигурност на България и застрашава бъдещето и благосъстоянието на всеки български и европейски гражданин'', допълва той.   

Поради тази причина "Консервативно обединение на Десницата" разглежда размаханото съветско оръжие над главите на софиянци като недопустим символ на окупация и доминация над българската държавност и обида за свободолюбието на българите. В тези дни на пряка военна агресия на руските политици съществуването на този войнствен колос е израз на потъпкване на българския национален дух и унижение на гражданското достойнство на всеки софиянец, пише Москов.

А какво да кажем за достойнството на пловдивчани?

“В България боядисват паметника на Альоша с червена боя, защото мъстят на Путин, така показват отношението си към днешна Русия", заяви известният руски журналист Александър Невзоров. "Те още не са разбрали колко са свободни. Когато разберат това, ще го натоварят в три КАМАЗ-а и ще го пратят на майната си", смята Невзоров.

Но и господин Петър Москов вероятно е наясно, че не сме свободни да го направим. Още не сме свободни, смятат и самите руснаци. А у нас излизат някакви хора и започват да говорят без никакъв срам колко трябва да обичаме паметника на Альоша и как трябва да целуваме краката на съветските окупатори.

Съветските, уважаеми руски агенти, Альоша и МОЧА са съветски паметници и гранитът им трябва да се срути върху главите ви, за да ви светне, че те нямат нищо общо с паметниците от войната 1878 – 1879 година.

А за "хилядолетната дружба“ четете Левски, четете Ботев. Нали сте големи патриоти  и си ги окачвате по стените. Или не знаете, че онези, които ни "освободиха“, преди това обесиха Левски, тъй като той не искаше да бъде освобождаван.

От съветските  паметници не бива и камък да остане, ако имахме национално достойнство, ако бяхме и свободни. Закъсняхме необратимо. Защото обичаме окупаторите си. Харесва ни да насочат в главата ни шмайзер и да говорим ентусиазирано за "хилядолетната дружба“.

Никаква илюзия – няма как да има истинска българска история, ако Альоша и МОЧА ни висят над главите. Но късно е да ревем, че националният ни дух е потъпкан от размахани оръжия над главите ни. Щом сме допуснали Левски в Пловдив да е сгушен точно под шмайзера на Альоша, какви основания имаме да осъждаме руската агресия в Украйна. Ще ни се смеят.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.