close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Катар, ти моя малка Българийо
©
10:39 / 21.11.2022
269
Катар забрани пиенето на алкохол на стадионите по време на цялото световно. Сега поне е ясно защо нашите футболисти не са там. Ми то какъв играч си, ако след мача не може да идеш да разпуснеш някъде като хората с пиячка, певачка, салфетки и малко кютек?

А и нека сме честни – ако почти 30 години вече националите ни играят като махмурлии, няма как само ден преди световното внезапно да заиграят трезви. Така че по-добре стана, че ще гледат световното у дома от дивана. На дивана, както знаем, всеки е голмайстор, затова и ни чакат безкрайно много успехи в следващия месец, пише Клуб Z.

Между другото и Род Стюарт няма да ходи в Катар. Рокзвездата, който е и голям запалянко, отказал 6-цифрена сума за концерт там, защото бойкотира световното. Твърде много корупция, твърде много жертви при строежите на стадионите, твърде много престъпления се свързват с първенството, а моралът е по-важен от парите, обясни той.

Сетил се Род да бойкотира... Че българските национали го правят това от 1998 насам. Както е казал народът – когато нашите лъвове се биеха на терена, катарците още са разговаряли на катарски с камилите си...

Няма сума, която да е в състояние да извади българския национален отбор по футбол и БФС отново на световно първенство, казвам ви! Хората са последователни – веднъж бойкот – винаги бойкот. А и по тия големи форуми много ги гледат в ръцете, бе. Кой взел, кой дал... От 24 души членове на ФИФА само двама не са наказвани за корупция, знаехте ли го това? А в БФС ни един наказан. Чисти са като сълза! И въобще, на регионално ниво много по-лесно става алъш-вериша. Вярно, с малки суми, но редовно. Вие защо мислите, че мотото на тотализатора е такова? Много важно, че не ходим по световни и европейски първенства, то па и там глей какви бандити са се събрали във ФИФА, по-добре да си седим дома. Ще забраняват те алкохола!

Всъщност алкохолът в Катар ще е забранен само за феновете и играчите – за членовете на ФИФА и техните гости ще е разрешен. Боби, ти това знаеше ли го? Малко те хвана яд, а? Изтърва танците там, но нищо. Следващият път. Що са първенства и конгреси на БФС – все са пред тебе. Само тия момчета Бербатов и Петров какво са се объркали да искат да те свалят, аз не разбрах. Те сериозно ли искат БФС освен с всичко останало и с футбол да се занимава? Ма то и вие сте хора, бе, не може и банкети, и сделки, и бизнесчета, че и футбол... Да не сте от желязо! Виж, там, Боби, разберете се нещо с Бойко и ги разкарайте тия двамата, да не стане някоя беля, да трябва после и на тренировки да се ходи, и футбол да се играе, и с конкуренция да се борим...

Иначе ФИФА не я отписвайте. Страшни майстори са тия, не може да не ги признаете. Заради тях Катар за една година построи седем стадиона, ей! Бойко, гледай и се учи. Не само ги построиха за една година, ами след световното и ще ги разглобят отново. Сещаш ли се? Намерили са начин това, дето ти го парвиш, те да го удвоят. Щели да пратят седалките в развиващите се страни. В това има хляб, дръж го под око. Иначе катарците инвестирали 200 милиарда долара в първенството. Това си е половин магистрала "Хемус“! Кой знае колко ще смъкнат от цялата работа, и всичко това само за една година. Майстори!

Така че е добре да се държим за ФИФА, ако искаме да ни се получават нещата. Например спора за машините за гласуване в момента може да се реши много елегантно. Няма какво да се занимаваме с Венецуела, САЩ и други развиващи се държави. Да поръчаме на ФИФА да ни докарат машините и да напишат кода за тях. Аз мисля, че и ГЕРБ, и ДПС, и БСП ще са навити на това. Хора, които могат да закарат световно първенство по футбол в пустинята посред зима и без възможност да се пие алкохол, могат всичко! Даже и "Хемус“ биха достроили докрай, докато още сме живи съвременниците й, макар че там може и повече пари да отидат.

Не знам дали вече гледахте продълженията на "Игри на тронове“ и на "Властелинът на пръстените“. Според мен и там пръст има ФИФА. Скъпо и тъпо. С половината от тия пари ДПС щеше да им ги направи много по-интересни. Я вижте в Народния театър как се справят – блестящо! Кога през последните 100 години за Народния театър са е говорело и писало толкова много? Блестящи драматурзи са от партията на Доган – където пипнат – Шекспир излиза. Съспенс, секс, кръв, зли кралици, низвергнати синове, измамници, измамени – да се чудиш накъде по-напред да гледаш. Бих им връчила "Аскер“ и "Оскар“ едновременно.

Даже понякога се чудя ФИФА колко много губи от това, че не е поканила почетния член на ДПС за почетен член и на техния клуб. Тоя човек където се появи, почват да валят пачки. И после тия пачки изчезват. Направо си е за ФИФА, хич не се майте, ами го канете. Така най-сетне и нашите ще видят отново някое и друго световно. Нека не се плашат – даже и все в Катар да са занапред, с малко по-умел пиар, какъвто ДПС несъмнено има, и алкохолът ще разрешат, и певачките ще поканят, и чалготеки ще отворят, само и само пари да падат.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.