close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Някой в общината получил ли е SMS: Как си, палавницата ми?
©
14:57 / 08.01.2024
386
Заслужават ли си усилията да бъдат убеждавани хората от кметската администрация да не замазват гафа, а да го признаят? Заслужава си, ако на тези хора им пука за публичния образ, който градят пред пловдивчани. Ако не им пука, се избира рутинния път за оправдание – изявления, в които всичко се отрича. При подобни изявленияу или ставаш за смях – много често, или се превръщаш в герой – много рядко.

При текущия скандал в община Пловдив очаквано изявленията не вършат никаква работа. Напротив – остават само съмненията.

След разследване на агенция "Фокус“ и публикация в Plovdiv24.bg новоназначеният директор на ОП "Чистота“ Тодор Гичев остана на поста си само един уикенд. Той подаде оставка и каза, че го прави, защото е човек с чест и морал. За чест и морал обикновено се говори при оставка. А няма ли чест и морал при назначението? Не знаеш ли кой си и кой те е назначил?

Някой в общината знаел ли е, че Тодор Гичев е брат на Николай Гичев, дългогодишен служител и управител в кръга от фирми на КМД, които са в договорни отношения с общината и свързани с общинския съветник Кирил Търев? Знаел е, разбира се. Всички други приказки са за баламурници. Въпросът е кой – дали ресорният зам.-кмет Иван Стоянов, който отрича да знае, или самият кмет Костадин Димитров, който нищо не е казал по въпроса.

Навремето бизнесменът Ангел Батаклиев, приватизатор на "Градски транспорт“, разкри кореспонденция с пазарджишкия кмет по повод тамошната транспортна схема. Едно от съобщенията гласеше: "До обяд утре ми изпрати 10 пури да ги почерпя“. И друго: "Как си, палавницата ми“. Според Батаклиев една пура се равнявала на 10 000 лева.

Въпросът сега е дали подобни SMS-и някой от общината е пратил някъде. Или от някъде такова съобщение е дошло в самата община. Важно е, тъй като само така можем да разберем дали си имаме работа с некадърници, или пък с палавници.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.