close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Александър Сиди и костенурките. А и близалката Славчо Атанасов
©
16:37 / 09.09.2023
678
Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди е сезирал прокуратурата, че министърът на туризма Зарица Динкова е извършила убийство. В опит да спаси бедстваща костенурка след потопа в Царево, Динкова хвърлила животното в морето, според Сиди. А както е известно, у нас водни костенурки няма. Така министърът се е опитал да отнеме живот, казва Сиди.

Господин Сиди вероятно си е помислил, че сме го забравили и му се е приискало да влезе в новините с една от "каузите“ на ВМРО – спасяването на българските костенурки. Отдавна сме забравили с какво точно се занимава ВМРО и Сиди ни подсети.

Тези дни Александър Сиди ще има и друг повод да напомни за себе си – поредното присламчване на ВМРО към Славчо Атанасов, който ще бъде кандидатът за кмет на Пловдив, подкрепен и от ВМРО.

"Фигурата, която може да бъде обединител и кандидат за кмет е Славчо Атанасов“, каза през юли 2019 година  Александър Сиди, тогава депутат. Сигурно ще чуем същото и при официалното представяне на Славчо в идващата кампания. Четири години по-рано пък се беше превърнал в обущаря на Славчо – подари му обувки, с които да обикаля кварталните градинки.

На Сиди, изглежда, непрекъснато трябва да му се напомня какви ги свърши. Казвали сме го, но явно повторението му е майката.

През март 2014 година надеждният кадър на ВМРО разкрива цялата истина за Славчо Атанасов. Ето я:

“Когато в Пловдив при предишния мандат кметът беше от ВМРО, аз бях студент. Точно тогава Славчо Атанасов се опита да направи вътрешен преврат и да отстрани Красимир Каракачанов. Като не успя, той си направя своя партия. Помпозно обяви, че тя всъщност била ВМРО. Той беше на власт. Държеше ножа до баницата. От пловдивските воеводи само петима не предадохме старата организация. Другите, по един или друг начин, бяха притеснени, че ако не отидат при Славчо, ще си загубят работата, която той им беше дал в общината. Нас, петимата, даже ни подиграваха по медиите – били сме един файтон хора, будали ни изкарваха. Горд съм, че устоях на принципите си. Същите, които изповядваха големите комити, макар и при друго време. Тези, за които пише в учебниците по история. Не ги потъпках за Славчовото парченце баница.

Властта е голямо изпитание. Развращава. Забравяш кой те е избрал и за какво. Това се случи със Славчо Атанасов. Тогава хората в Пловдив гласуваха за ВМРО, очаквайки различен начин на управление. Вярваха, че воеводите ще работят за гражданите. А не за собствените си интереси. Или за да пълнят касите на отбрани бизнесмени.

На последните общински избори Славчо загуби от Иван Тотев, само защото предаде ВМРО. Пробва мен и областния ни лидер да ни вербува, предлагайки ни избираеми места в листата си за общински съветници. Отказахме му категорично. Особено през последните две години от кметуването си той беше един смешник. Кмет, който управляваше предимно като правеше пиар пушилки. Малко действия, много приказки, такъв градоначалник беше. Голям смях падна, когато Славчо обяви война на Либия. Поводът да забие нож в гърба на Каракачанов беше, че е приел ВМРО да бъде в коалиция с Христо Ковачки. А самият той на последните парламентарни избори в Пловдив беше на първо място в листата на…Ковачки. И се провали. Пловдивчани категорично го отсвириха“.

Браво на младия Сиди, ревнахме тогава! Защото той каза това, което Пловдив знаеше – градът се управлява от един смешник. Само че на следващата година му подари обувки, а след още две Славчо направи Сиди депутат и смелчагата нямаше нищо против да му ближе близалката – Славчо първи в листата, "гордият“ Сиди втори и влезе в парламента с близалката. Като старите комити от едно време – рамо до рамо. Пловдивчани отсвириха Славчо, но Александър Сиди не ще – потъпка всичко за Славчовото парче баница , както се изразяваше младият воевода , но преди години. Очевидно баницата е друга, както и политическото достойнство.

За пореден път Александър Сиди трябва да ближе близалката на онзи, който "през последните две години от кметуването си беше един смешник“. И който "пловдивчани категорично отсвириха“.

Следвайки логиката на политическото си падение, Сиди се надява "единствената фигура, която може да бъде обединител и кандидат за кмет“ да спре маргинализирането на ВМРО. Това е все едно да хвърлиш сухоземна костенурка в морето.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.