close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов: Шефът на Здравната каса е техен, какво реват за подуправителя
©
13:16 / 30.11.2023
203
"Срамота? Какво се случва в тази зала?!", изригна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след гръмовните скандали в пленарната зала. Лидерът на ГЕРБ разкри, че "сглобката"няма да бъде съборена заради избора на подуправител на НЗОК Момчил Мавров.

"С Денков работя добре. Колегите не си държат на думата. Когато договаряхме този несъвместим модел, за Здравната каса те извадиха един лаптоп, прочетоха едно име на сегашния управител и ние го подкрепихме. А подуправителя трябваше да бъде излъчен от нас. Дори променихме закона и оттеглихме нашия кандидат за управител. Към днешна дата ние нямаме и зам.-министър на здравеопазването, сиреч ППДБ еднолично управлява НЗОК и здравното министерство, а трябва да носим солидарна отговорност", посочи той. "Не мога да ги разбера, шефът е техен", каза Борисов.

"Трябва да проявим търпение и малко възпитание. Майка ми, Бог да я прости, е учителка. Тя щеше да е възмутена от дъното на душата си от това, което се случва в залата. Става въпрос за пост, който е договорен. Началникът е техен, премиерът е техен, министърът е техен. От какво са недоволни? Имам договорка с Кирил Петков, Лена и Асен. С мен бяха Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Лена държеше лаптопа и четеше от него", разкри лидерът на ГЕРБ. "Имената, защото бяха много, бяха в нейния лаптоп. Казах, че ме интересува кой пише в тоя лаптоп, а не кой го съобщава", продължи Борисов.

"На времето Станишев допускаше същата грешка. За разлика от Денков, Пеевски е опитен. В момента, в който академикът започне да му отговаря, той се въздигна на нивото на Пеевски. Те са като скачени съдове и запълват вакума, който е в управлението", обясни Борисов.

"От нашата страна няма да бутнем правителството. Не може да се разчита на тяхната мъжка дума. Исках да ги извадя от залата, но те се възпротивиха, защото казаха, че това е договорено и че не може да имаме министри и зам.-управители. Ще стискаме, докато ни издържат нервите. Моите са здрави, защото виждам реален напредък за Шенген", обяви той на въпрос докога ще изкара сглобката. Той обясни, че шансовете ни за Шенген вече реално са много по-големи и за еврозоната също, нищо, че правителството е паянтово, но е добре "сглобено".

"Склонни сме да спасяваме София от спасителите", завърши лаконично Борисов на въпрос за драмите в Столичния общински съвет с избор на председател.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.