close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Бунтовникът Божанков: Убеден европеец ме направи престоят ми в Москва
©
15:08 / 16.12.2022
279
На посещение съм в Сърбия. Срещите ми започват след два часа и в това време гледам нашия парламент, пише във Фейсбук Явор Божанков, изключен от групата на БСП.

Копейката премина всякакви граници.

Каза, че Украйна водела война с народа си. И всичките руски опорки в няколко минути. Иска автономия за българите. Говори за фашисти.

Насреща:

ДПС са либерали и би трябвало да реагират на брутална реч на омразата. Мълчание.

БСП мълчат на тема фашизъм, вероятно защото трябва да признаят, че нападение над чужда държава с етнически мотив е чист фашизъм, а Путин е близо до Хитлер.

ГЕРБ са супер ПРО-Украйна но с "Възраждане" не се занимават.

ДБ дават отпор. ПП не ги чух. "Възход" не зная тялом и духом дали са там.

Това е за прокурор. Но да не губим време с фантазии.

Съпротивителните сили на нашето общество са слаби и това е тревожно.

Има и добри новини:

Русия е жертва на собствената си пропаганда. А местните копейки ще катастрофират.

- Тезата, че Русия освобождава Украйна от нацисти а Украйна води война със собствения си народ приключва. Русия 9 месеца губи войната. Защото украинците се борят, като лъвове за земята си. Руската инвазия окончателно оформи тяхната идентичност и цивилизационен избор. Ако бяха шепа нацисти а управлението там се бореше срещу народа си, то кой изтласква всеки ден руската армия? Русия води тази война заради ресурси, пари и влияние. Нищо друго.

- Тезата, че Русия е втората армия в света, а Русия е технологичен лидер във военната индустрия също спихна. Русия не е лидер в нищо. Изкуствен интелект, автоиндустрия, електроника и високи технологии - всичко идва от Запада. Няма как технологично изостанала и корумпирана държава да компенсира това с пропаганда.

- Руските канали за фалшиви новини публикуват страховити предупреждения срещу Запада. Трябва да си кръгъл идиот да приемеш, че Русия е величина на фона на Запада. 447 милионна Европа, 331 милиона САЩ, без да броим съюзниците от Япония, Южна Корея и т.н. При факта, че руската икономика е голяма, колкото тази на Италия. Западният свят е правилната, силната и успешната страна. Това е факт.

Днес имаме Европа, която е научила урока си с Хитлер. И добре знае, че ако позволи на един диктатор да превзема суверенна страна “за да има спокойствие" обрича целия континент на война. Ще последват Литва, Латвия, Естония, Полша и т.н.

Руската агресия не пропука НАТО. Обедини ни. И доведе до разширяване на алианса.

Украинците днес умират и заради нас. За да си живеем тук живота, както преди. Заслужават поне базово уважение. И категоричен отговор срещу хора, като Копейката.

Живеем добре без руски газ. Ще живеем без руско ядрено гориво също. Скоро ще живеем свободни от пагубното им влияние и скапаната им пропаганда.

Разбирам хората, които исторически са благодарни и се чувстват свързани с Русия. С тях не бива да се конфронтираме. А да говорим. Това няма общо с днешния режим и неговите безобразия. Ако някой води война със собствения си народ - това е Русия.

За тези, които ще кажат - отиде Явор в Щатите и му имплантираха чип зад слепоочието. Приятели. Преди това бях в Москва. Бях в Киев дни преди войната. Говоря с колеги от много европейски парламенти. В момента съм в Сърбия с колеги от няколко страни. Ако нещо ме е направило убеден европеец, то е престоят ми в Москва.

Искам добра здравна система. Искам върховенство на закона. Левите хора искат справедлива и солидарна социална система. Това в Русия го няма. Има свръх богати и бедняци. Има хора над закона и конституцията. Има мизерия. За това младите търсят добър живот винаги на запад и никога на изток.

Диктатурата няма да пребъде. Свободата ще надделее. Виновните ще бъдат съдени. Дори тези, които в момента се чувстват уверени.

Русия няма са спечели тази война.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.